16 Kasım 2010 Salı

TÜRK VEJATERYANLAR KURBAN BAYRAMI SÜRESİNCE YAPILAN HAYVAN HAKLARI İHLALİ İÇİN ETRAFA ÇAĞRIDA BULUNDU

Türk vejetaryenler Kurban Bayram tatili süresince hayvan hakları için çağrı


Vejetaryenlik, etik nedenlerle, sağlık sorunları için eski çağlardan beri uygulanmakta olan ve son zamanlarda ekonomik ve çevresel olanları için. Hürriyet fotoğraf
Türkiye'de pek çok vejetaryen kendi hemşerileri (Bayramı Kurban) tatil Kurban Bayram münasebetiyle hayvanlar kurban olarak kendi dini ve diyet uygulamaları arasında parçalanmış, bu hafta zorlu bir yerde bulurlar.

"Kurban Bayram için İstanbul'da kurban hayvanlarda Vejetaryenler Kulüp bile üyeleri," Ebru Arıman, grup başkanı, Hürriyet Daily News ve Ekonomik Değerlendirme söyledi.

geleneksel Tanrı onurlandıran bir yolu olarak bir koyun veya inek kesim içerir tatil, sadece vejetaryenler arasında çekinmemek yaratmaz, Arıman ekledi. O normalde et yemek bile insanlar bazen hayvanlar, fiziksel ve psikolojik acı hayvancılık deneyim nedeniyle ritüel kurban karşı söyledi.

"Dini gerekçelerle uygulanan olmaya devam edecektir ödün rağmen, kimse bu acı bir süreç haline olmadığından emin olmak gerekir," Berfin Melikoğlu, Samsun Karadeniz ilinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde bir etik profesörü Daily News söyledi. hayvan refahı temel Calling, o koyun veya inek çok önce ve kurban süresince tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, dedi, kesim duygusal veya psikolojik zarar oluşturmak etmemek için "çocuk gözden uzak yapılmalıdır".

"Görünümünün bir hayvan hakları açısından azından bakıldığında ben şahsen [hayvanların] hayatlarını feda yoluyla alınmamalıdır inanıyorum," Seçil Aracı, bir ve bir felsefe doktorasını vejetaryen İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi'nde aday Daily News söyledi. O insanlar gerçekten onların dini yükümlülüklerini yerine hayvan kurban olduğuna inanıyorum, eğer fiziksel ya da psikolojik acı minimum düzeyde neden düzgün bir şekilde yapılması gerektiğini Melikoğlu ile anlaştılar.

Kurban Bayram tatili süresince kesim ritüel tartışmalı hale gelmiştir rağmen, bazı gelenek arkasındaki hikaye aslında hayvanların önemini vurgulamaktadır inanıyorum. Tatil onu yerine kurban koç verdi Tanrı, itaat eylemi olarak kendi oğlunu kurban İbrahim'in istekli anısına. "Böylece, bir hayvan kurban olarak Adil Bor, İstanbul Haseki İlahiyat Eğitim Merkezi'nde profesör tez yorumlanır kendi çocuğuna, kurban gibi sevgili ise," Aracı "dedi.

Aracı gibi Türk vejetaryenler sadece Kurban Bayram tatilinin odaklı değil, aynı zamanda sık sık yemek masalarında onlar sonuna kadar önce endüstriyel işletmelerde kötü muamele vardır ki hayvan hakları için yıl boyunca mücadele.

"Çocukluğumda, ben hayvanları çok haklara sahip olduğuna inanıyordu, ama bu kavramı uzatılabilir ne kadar bilmiyordum," Aracı Daily News söyledi. O bir vejetaryen dört yıl önce olmaya karar verdi, onu master tezi için onu araştırma hayvanları fabrika çiftlikleri tedavi edildi nasıl ona gösterdikten sonra. "Ben et yemeden hayatta olup olamayacağı konusunda başlangıçta şüphelerim vardı," diye bir mazeret korkunç tedavi hayvanlar hakkında ona vicdan temizlemek için yeterli olduğu gibi tesislerde almak sözlerine ekledi.

Aracı göre insanlar bile insan kimseden olarak hayvan olarak kendi varlığının farkında olduğu gerçeğini sorgulamadan, çok uzun bir süre için hayvan eti yemek edilmiştir. Hayvanlar onları kendi aralarında ve insanlarla sosyal ilişki kurma izin bilişsel yetenekleri vardır, Aracı söyledi. "Grand-ebeveynlik bile kavramı inekler var," diye ekledi.

kabul edilir çiftlikleri bile "modern," hayvanların psikolojik ve fiziksel şiddetin bir sürü deneyim, Karanfil Soyhun, Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe profesörü söyledi. Onlara sağım işlemi sırasında daha normal ve deneyim ağrı daha büyümesi için hormon enjekte edilir, onlar kırık kemikler acı bir son röportajda Daily News söyledi. Yaklaşık üç yıl için ve o yakında süt çiftlikleri de hayvanların tedavi protesto etmek için alıcı süt ve süt ürünleri çıkmak için planlama olduğunu söyledi - hiçbir hayvansal ürün süt dışında tüketen birisi - Soyhun bir lacto-vejetaryen oldu.

"Yeme hayvanlar bir lüks," Soyhun çoğu insan eti yiyor, sağlık için gerekli olduğuna inanıyorum rağmen, birçok çalışma tersinin doğru olduğunu göstermektedir da sözlerine ekledi. "Bazen [yeme et] bile sağlığımız için zararlı olabilir" dedi.

Türk doktorlar genellikle yeme et esastır ortak görüşü paylaşmak, Arıman o ve bir beş yıl için vejetaryen olduğu süre boyunca sağlıklı olmuştur ekleyerek, Daily News söyledi. "Yiyecek çeşitliliği daha vejetaryenler için sınırlı olmasına rağmen, tüm beslenme sebze sağlıklı bir yaşam için gerekli alabilirsiniz," dedi, Türk doktorların daha fazla bu konuda dikkat etmesi gereken sözlerine ekledi.

Vejetaryenlik eski çağlardan değil sadece etik nedenlerle, ancak beslenme ve sağlık sorunları nedeniyle ve son zamanlarda ekonomik ve çevresel olanları beri de uygulanmamıştır. "[Gıda] hayvanlar Raising küresel ısınmaya yol açan en önemli faktörlerden biridir," Soyhun iklim değişen emisyonlarına fabrika çiftliklerinin katkı kaydetti. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından 2006 yılında çalışmaya göre, hayvancılık sektöründe, çevrenin bozulması, dünya çapında ve gıda için hayvanlar hava ve su kirliliği için bir "büyük ölçekli" konulu katkıda yükselterek modern uygulamalara büyük katkıda biridir arazi bozulması, iklim değişikliği ve biyolojik çeşitliliğin kaybolması.

Buna ek olarak, Aracı ve ekonomik açıdan verimli değildir onun ortadan kaldırılması önemli ölçüde küresel yoksulluğun azaltılmasına katkıda bulunacak hayvanları yetiştirme dedi. "Biz bunun arkasında ekonomik mantığı dikkate almadan, tadının güzel düşünme [et tüketmek]," o et tüketiminin sınırlandırılması kaynaklar dünyanın her yerinde yoksulluk sorunları çözmek için yeniden tahsis izin olacağını sözlerine ekledi.

MUTFAK DOLABI FİYATLARI
MUTFAK DOLABI MOBİLYA
MUTFAK DOLABI MOBİLYALARI
MUTFAK DOLABI MODELLERİ
MUTFAK DOLABI RESİMLERİ
MUTFAK DOLABLARI
MUTFAK DOLAP
MUTFAK DOLAP ÇEŞİTLERİ
MUTFAK DOLAP FİYATLARI
MUTFAK DOLAP MOBİLYA
MUTFAK DOLAP MODELLERİ
MUTFAK DOLAP RESİMLERİ
MUTFAK DOLAPLAR
MUTFAK DOLAPLARI
MUTFAK DOLAPLARI AKSESUARLARI
MUTFAK DOLAPLARI FİYATLARI
MUTFAK DOLAPLARI MOBİLYALARI
MUTFAK DOLAPLARI MODELLERİ
MUTFAK DOLAPLARI RESİMLERİ
MUTFAK FİRMALARI
MUTFAK FİYAT
MUTFAK FİYATLARI
MUTFAK GEREÇLERİ
MUTFAK GRUBU
MUTFAK GRUPLARI
MUTFAK HAZIR
MUTFAK İMALAT
MUTFAK İMALATI
MUTFAK İSTANBUL
MUTFAK İTHAL
MUTFAK KAPAK
MUTFAK KOLTUKLARI
MUTFAK KÖŞE
MUTFAK KÖŞE TAKIMI
MUTFAK KÖŞE TAKIMLARI
MUTFAK LAMİNANT
MUTFAK MAĞAZA
MUTFAK MARKALARI
MUTFAK MASA
MUTFAK MASA SANDALYE
MUTFAK MASA VE SANDALYE
MUTFAK MASA VE SANDALYELERİ
MUTFAK MASALAR
MUTFAK MASALARI
MUTFAK MASASI
MUTFAK MOBİLYA
MUTFAK MOBİLYA AKSESUAR
MUTFAK MOBİLYA AKSESUARI
MUTFAK MOBİLYA AKSESUARLARI
MUTFAK MOBİLYA ANKARA
MUTFAK MOBİLYA COM
MUTFAK MOBİLYA ÇEŞİTLERİ
MUTFAK MOBİLYA DEKORASYON
MUTFAK MOBİLYA FİRMALARI
MUTFAK MOBİLYA FİYAT
MUTFAK MOBİLYA FİYATLARI
MUTFAK MOBİLYA İZMİR
MUTFAK MOBİLYA MODELLERİ
MUTFAK MOBİLYA RESİMLERİ
MUTFAK MOBİLYA TASARIM
MUTFAK MOBİLYA TASARIMI
MUTFAK MOBİLYA TASARIMLARI
MUTFAK MOBİLYA ÜRETİTEN FABRİKA
MUTFAK MOBİLYA ÜRÜNLERİ
MUTFAK MOBİLYALAR
MUTFAK MOBİLYALARI
MUTFAK MOBİLYASI
MUTFAK MOBİLYASI ANKARA
MUTFAK MOBİLYASI İMALATI
MUTFAK MODELLERİ
MUTFAK MODÜLER
MUTFAK OTURMA
MUTFAK OTURMA GRUBU
MUTFAK OTURMA GRUPLARI
MUTFAK OTURMA ODASI
MUTFAK REGİNA
MUTFAK SANDALYE
MUTFAK SANDALYELERİ
MUTFAK SANDALYESİ
MUTFAK SİSTEMLERİ
MUTFAK TAKIMI
MUTFAK TAKIMI ÖRNEKLERİ
MUTFAK TAKIMLARI
MUTFAK TASARIM
MUTFAK TASARIMI
MUTFAK TASARIMLARI
MUTFAK ÜRETİCİLERİ
MUTFAK ÜRÜNLER
MUTFAK ÜRÜNLERİ
MUTFAK VE BANYO DOLAPLARI
MUTFAK VE BANYO MOBİLYA
MUTFAK VE BANYO MOBİLYALARI
MUTFAK VE BANYO MOBİLYASI
MUTFAK VE MOBİLYA AKSESUARLARI
MUTFAK VESTİYER
MUTFAK VİTRİN
MUTFAK YATAK ODASI
MUTFAKLAR MODELLERİ
MUTFAKLAR RESİMLERİ
MUTFAKLAR VE FİYATLARI
MUTVAK DOLABI
MUTVAK DOLAPLARI
MÜZİK SETİ SEHPASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.