16 Kasım 2010 Salı

TÜRKİYE NATO GEREKÇE GÖSTERİLEREK İRAN'A OLASI TEHDİT SAVURULMASININ ÜSTESİNDEN GELMEK İÇİN STRATEJİ GELİŞTİRİYOR.

Brüksel'de geçen ay yapılan NATO Savunma Bakanları toplantısında NATO genel sekreteri selamlıyor Türk Savunma Bakanı Vecdi Gönül.
yetkilileri gerekçe önlemek nihai bir bildiri yaklaşan bir NATO zirvesinin sonunda kabul edilmesi konusunda anlaştılar gibi Ankara'nın sert muhalefet, Avrupa için planlanan bir NATO füze kalkanı sonuçlar vermiştir karşı tasarlanmış olduğu potansiyel bir tehdit olarak komşusu İran adlandırma İran, Türkiye'nin istekleri doğrultusunda bir tehdit olarak.

Bununla birlikte, ABD yetkilileri kamuoyu füze sistemi İran gibi balistik füzelere sahip bazı ülkelerin karşı olduğunu belirten devam edecektir. Ne Türkiye için bağlayıcı olan NATO belgeler, Türk diplomatik kaynaklar, bu konuda diğer ülkelerin açıklamaları müdahale Ankara için söz konusu olduğunu da sözlerine ekledi Today's Zaman anlatılır.

Son birkaç ay içinde, ABD destekli füze kalkanı planlarını Doğu'ya yeni ortaklar yabancılaştırıcı olmayan NATO müttefikleri karşılamak için bir yol bulmak zorunda, Türkiye'nin çelişkili bağlılık test edecek düşündüren analistler yükselen bir dizi rağmen, Ankara sıkıca karşı olmuştur ittifakına karşı bir tehdit olarak belirli bir ülke adlandırma için.

Ankara'nın sert muhalefet İran gibi komşularıyla artan ilişkiler için potansiyel zarar ilgilidir. Son on yılda, Ankara proaktif komşuları, geniş Orta Doğu ve eski Sovyet ülkeleri ile "sıfır sorun" politikası meşgul etmektedir.

ABD'li yetkililer açıkça çeşitli vesilelerle bir tehdit olarak İran adında var, ama Ankara bu konuda hiçbir belge NATO Tahran için bir referans içermesi gerektiği taviz vermiyor. aynı zamanda ABD ve Avrupa ülkeleri kendi tartışmalı nükleer programıyla ilgili Tahran ile görüşmelerin yeni turu düşünen bir anda siyasi atmosfer ekşi olabilecek bir tehdit olarak sınıflandırılması İran.

Ankara "olası tehditleri ortadan kaldırma" gibi bir ifade kullanarak daha belirli bir ülke ismi gerekçe göstererek daha uygun olacağını NATO yetkilileri söyledi.

"Aksine ne yaygın kamuoyunda algılanan olmuştur, Türkiye'nin İran'dan açık bir tehdit durumunda herhangi bir girişime karşı değildir. Her tehdit Türk diplomatik kaynaklar, Zaman'a verdiği demeçte, "karşı olmalıdır. "Ama gol gelecekte ortaya çıkabilecek tehditleri direniyor, neden bir motif olarak caydırıcılık iddia bazı ülkelerin isimleri alıntı gerektiğini, aynı kaynaklardan Ankara prensipte bir füze savunma fikrine karşı olmadığını vurgulayarak, sordu sistem.

bir nihai deklarasyon sonunda kabul edilmesi olduğunu ileri tartışmalı füze savunma sistemine ilişkin bir karar olması bekleniyor 19-20 Kasım tarihinde NATO Lizbon Zirvesi Günleri, ABD yetkilileri bulduk "makul" Türkiye'nin talebi zirve bir tehdit olarak İran'ı gerekçe göstererek kaçınmak olacaktır.

Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu çeşitli vesilelerle açıklamıştır ne uygun olarak, Türkiye "ne Ankara için önemli NATO belgeler." Ilkesine bağlı kalacak Buna göre, Ankara'da İran etiketleme devam edeceğiz ABD yetkilileri tarafından kamuoyuna açıklamalar görmezden muhtemeldir Avrupa-Atlantik ittifakına karşı bir tehdit olarak.

Türkiye ısrar olduğunu bir ilke onlar her üye devlet için koruma sağlamalıdır demektir sistemi, "NATOize" ve yükü ve riski sadece ve eşit şartlarda ortak olmasıdır.

Lizbon Zirvesi öncesinde - Seul bir G-20 zirvesinde bir kez daha ilgili Ankara rezervasyonları ifade etmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan fırsatını geçen hafta - Burada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ülkeyi temsil edecek ABD Başkanı Barack Obama ile ikili bir görüşmede NATO'nun planlanan füze savunma sistemi.

Seul G-20 zirvesine katıldıktan sonra, Erdoğan Dakka, Bangladeş, iki günlük resmi ziyaret için ilerledi. Pazar günü Dakka geç İstanbul'a gelişinden sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, Obama ile yaptığı ikili görüşme ile ilgili konuştu.

Erdoğan zaten bu konuda Türkiye'nin diğer "hassasiyetleri" arasında ortaya çıkması vardı Seul ederken, aynı zamanda ve komuta olurdu kim düğmeye olur, Obama ile görüşmede de dahil olmak üzere, teknik konular kaldırdı.

"Tabii ki, bu sorun için ana merkez NATO olduğunu; herhangi bir adım NATO çerçevesinde alınacak," Erdoğan İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında söyledi. "Ve tabii ki, madde bu eylemin komutu verilecektir kim. Şeyler kaygıları bizim tüm toprakları, o zaman [komut] bize verilmesi gerektiğini kabul edilirse ilişkin," Erdoğan "dedi. "Aksi takdirde, böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değildir," diye ekledi.

Lizbon Zirvesi sonunda kabul edilecek bir nihai deklarasyon bir tehdit olarak herhangi bir ülkenin alıntı değil Türkiye'nin talebini yineledi ek olarak, Erdoğan'ın hem Türk teknik bürokratlar ve askeri yetkililer planlanan sistemin teknik detaylar üzerinde çalışıyoruz "dedi Planlanan sisteminin bir parçası olarak bu tür tesisler barındırılması için nihai bir karar için hazırlık X-Band radar olarak bilinen tesislerin konumu gibi.

Bu konuların her Lizbon ele alınacak, Erdoğan ve ekliyor: ". anlaşmaya vardı olabilseydik daha güzel olurdu değilse, demek bir şey yok."

Türk medyası ise, İzmir'de NATO Müttefik Hava Unsur Komutanlığı gelecekteki statüsü üzerinde pazarlık da planlanan füze sistemi konusunda Türk ve NATO yetkilileri arasında müzakerelerin önemli bir öğe olduğu Pazartesi bildirildi.

Geçen ay, bu süre boyunca Türkiye'nin Davutoğlu ve Gönül tarafından temsil edildi Brüksel'de bir toplantıda, NATO bakanları NATO komuta üslerinin sayısı ve daha az 9.000 bazı 13.000 den askeri ittifak personeli kesmek Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen önerisini onayladı Bir 11 mevcut rakam üçüncü.

zamanda, ABD Savunma Bakanı Robert Gates en az bir komuta üssü Türkiye'de kalması gerektiğini vurguladı, Türk diplomatik kaynaklar Gates İzmir'de NATO Müttefik Hava Unsur Komutanlığı, hangi yapmak için hazırlamaktır temel görevi anlamına geldiğini belirterek, açıkladı operasyon NATO'nun bölge genelinde hava operasyonları tam kapsamlı. bazlar hakkında nihai, bağlayıcı karar Lizbon Zirvesi'nde yapılacak, ancak liderler toplantısında kapalı olmak hangi bazlar söz olmaz. Bu karar daha sonra yapılacaktır. Türkiye İzmir'de komuta üssü kapatma lehine değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.