16 Kasım 2010 Salı

MİLYONLARCA HACI ADAYI MÜSLÜMANLIĞIN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEK İÇİN ÇABA SARFEDİYOR.

Yaklaşık 3 milyon Müslüman, Suudi Arabistan'da yıllık Hac onlar Tanrı'nın aramayı cevaplamak için gelmiş ilahi, kayalık bir çöl tepeye onların yol yapıyoruz için toplandılar.

Beyaz cüppeli hacılar Pazartesi günü şafak vakti Arafat de rahmet Dağı onların tırmanışa başladı. Arafat de tırmanmaya onların yaşam süresi en az bir kez her güçlü kuvvetli Müslüman gereklidir hac temel taşlarından biridir.

Yaklaşık 3 milyon Müslüman, Suudi Arabistan'da yıllık Hac onlar Tanrı'nın aramayı cevaplamak için gelmiş ilahi, kayalık bir çöl tepeye onların yol yapıyoruz için toplandılar.

Beyaz cüppeli hacılar Pazartesi günü şafak vakti Arafat de rahmet Dağı onların tırmanışa başladı.

Arafat de tırmanmaya onların yaşam süresi en az bir kez her güçlü kuvvetli Müslüman gereklidir hac temel taşlarından biridir. İslam'ın peygamberi Muhammed'in veda hutbesini teslim site. Müslümanlar göklerin açık kapı dualar ve hibe af cevap bu gün inanıyorum.

Suudi yetkililer bu Hac de kalabalık yönetimini geliştirmek için yeni önlemler aldık. Yetkililer yükseltilmiş bir hafif raylı açıkladı bu olacak mekik İslam'ın kutsal siteler arasında Pazar günü Hac başladı bazı Müslümanlar, modern bir metropol haline Mekke antik kenti açmak ve yıllık hac sırasında kalabalık kolaylığı planlarının bir parçası.

Dört gün süren İslam hac

Dört gün süren İslam hac korkudan, hacı encampments yangın ve hastalığın yayılmasını önlemede önemli bir meydan okuma ile yaklaşık 2,5 milyon kulları her yıl, ve çok sayıda yetkililerin mevcut çekiyor.

önümüzdeki yıl tam operasyonel hale kadar Suudiler ve diğer Körfez ülkeleri vatandaşları için ayrılmış's rağmen yeni 11 mil (18 kilometre) hafif demiryolu, Pazartesi kutsal siteleri arasında hacı mekik başlamak üzere Mekke Metro, Dubbed. Tren, modern, yüksek teknolojili kent haline dönüştürmek için Mekke ve 2020 yılına kadar 50 milyon civarında akımı 10 milyon yıllık barındırabilir hacı sayısını artırmak cesur bir planın bir parçasıdır.

"Biz, Mekke hacının yolculuk sağlamak için en iyi kent planlaması, akıllı teknoloji kullanılarak yıl boyunca sakinlerinin ve ziyaretçilerin isteklerini anlar, kolay, güvenli ve eğlenceli dünyada ilk şehir haline getirmeye çalışıyoruz "Mekke belediye başkanı Ossama el-Bar Associated Press söyledi.

Geçen yıl geliştirdiği 10 yıllık plan da yeşil girişimler ve yeni bir geniş bant iletişim ağının hacı bağlı kalmak sağlamak için virüsleri takip etmek için yeni yollar, gelişmiş bir sağlık ve laboratuarları öngörüldüğünü belirtti. İslam ve Mekke tarihi açıklamak için kültürel etkinlikler de dahil olmak üzere Diyanet eğlence, eserlerinde de.

Bir adım Pazar, götürüldü yetkilileri bir yıl 30 milyon gezginler kapasitesini artırma, Cidde kentinde en yakın havaalanı geliştirmek için $ 7000000000 anlaşma imzaladı zaman.

"Bu büyük bir projedir. Ama başladık ve inşallah o tasarlanmış süre içinde bitmiş olacağını umuyoruz, "el-Bar Mina de hacı binlerce barındıran bir çadır kent merkezinde yaptığı derme çatma ofisinde söyledi.

Hz Muhammed ve İbrahim adımlar izini hacıların yolculuk sırasında üç durak - Mekke Metro projesinin ilk aşaması Mina, Arafat Dağı ve Müzdelife arasında hacı taşıyacak. Müslümanlar İbrahim Mekke'nin Büyük Camii'nde antik yapı inşa inanıyorum.

Yeşil araba hacı yüzbinlerce büyük sitelere yolda gece geçirmek kalıcı beyaz çadırlar üzerinden geçen, yükseltilmiş demiryolu boyunca zoom. 12 trenler, 3000 kişi kapasiteli, her biri şimdi vardır tren operatörü Ahmed Hosny söyledi. O beklenen kapasitesi yaklaşık yüzde 33 çalışan, Pazartesi sınırlı bir hizmet başlayacak. Mekke kendi içinde kutsal siteleri durmuyor 2000000000 $ tren, bir Çin şirketi tarafından inşa edilmiştir.

Pazar, Arapça ve İngilizce olarak kaydedilmiş bir mesajı testler sırasında Tube olarak bilinen Londra metro gelen çok sevilen ifade borçlanma ", aklından" ile yolcu uyardı. Yetkilileri 500.000 hacı çevresinde hizmet veren ve otobüs binlerce atarken, tam kapasitede olacak önümüzdeki yıl söylediğin ritüelleri ve kalabalık caddeleri ve kirleten hava arasında mekik hacılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.