16 Kasım 2010 Salı

TÜRKİYE DE KURBAN BAYRAMININ BİLANÇOSU AĞIR OLDU

Türkiye'de Kurban Bayram bilmece: katliam ya da katliam değil için?


İncil ve Kuran göre, Tanrı, ama oğlunu kurban etmesini söyleyerek İbrahim'in iman testleri son anda, Tanrı yerine kurban kurban olmak için bir kuzu gönderir.
Kurban Bayram tatilinin Salı başlar Tanrı onurlandıran adına bıçak koyun ve sığırların milyonlarca koyarak yıllık uygulama bir kez daha Türkiye'de isteyen bir tartışma konusudur.

Müslüman dünyada kutlanan bayram dahil ritüel kurban, eleştirenler uygulama teşvik şiddet ve eskimiş olduğunu söylüyorlar; onlar reforma tabi tutulması için çağrı - ya da tamamen ortadan kaldırmıştır.

Arapça (Kurban Bayramı) al Kurban Bayramı olarak bilinen asırlık geleneği, o İstanbul ve diğer büyük şehirlerde, göç var kırsal Anadolu'dan muhafazakar Türkiye'ye göçmen olarak tartışmalı hale gelmiştir ne kolay ne de katliam bir hoş geldiniz sokakta hayvan. Bunu yapmak karşılaşan hayvanlar hakkında şikayetçi olan bazı kentsel Türkler ve Türk medya göre "rahatsız edici sahneler" ve kentin beklenmedik yerlerinde kanlı kalıntıları oluşturur.

Sadık laik köşe yazarı Bekir Coşkun'un olan o "katliam kültürü" kınadı Cumhuriyet gazetesinin bir parça ile son zamanlarda tartışmaya yol açtı o tatil geleneksel kutlama ve şiddet suç arasında bir bağlantı ima hayvan zihinlerde aşılamak kurban iddia Türk toplumu. Muhafazakar yorumcu Coşkun sadece kendi önyargı nedeniyle İslami bir ritüel suçlayabileceğini söyleyerek, kutsal değerlere saygısızlık ve şiddet bütün toplumlarda var olduğunu işaret Coşkun suçlayarak, sütun tepki gösterdi.

Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar - - modern dünyada, sadece taraftarlar İslam'ın değişmez bir şekilde onu anmak için Kurban Bayramı arkasında 4000 yıllık bir hikaye "İbrahimi" dinlerin tüm inananların ortak olmasına rağmen. hikaye hem İncil ve Kuran'da anlatılan gibi, Tanrı Rabbine, sevgili oğlunu kurban etmesini söyleyerek İbrahim'in inanç test edilmiştir. İbrahim, ama sipariş itaat son anda, Tanrı'nın mucizevi yerine kurban kurban olmak için bir kuzu göndererek merhameti gösterdi.

daha çok bu gün - - bir kasap tarafından yapmış bu mucize kutluyor tatil sırasında, gelemez her yetişkin Müslüman o ya da bir hayvanı kurban etmesi bekleniyor. Et, sonra bir kısmı evde tüketilen tutulur kadar divvied olduğu dinlenme, komşularına, özellikle daha az şanslı dağıtıldı.

Reform gündemi

hatta bazı dindar muhafazakarlar uygulama rahatsız edici bulmak için gelmiş gibi, daha modern çözümler son zamanlarda Müslümanlar kan tanık olmadan kurban görevini yerine getirmek, böylece geliştirilmiştir. modern bir mezbaha teslim et bir paket karşılığında müminler arasında - genellikle birkaç yüz Türk Lirası - Belediyeler ve çeşitli yardım kuruluşları para toplamak. Diğer gruplar Afrika veya Asya bölgelerinde açlıktan içinde etin tüm dağıtmak için, yabancı topraklarda hayvanların kurban.

hep birlikte uygulama terk: "reform" modernleştirici bu tip ek olarak bazı İslam alimlerinin çok daha radikal bir değişim için savunuyorlar. İhsan Eliaçık, Kuran'ın yeniden yorumlanmasına onun için bilinen ünlü teolog, dini metin aslında ayin katliam tüm Müslümanlar için bir görev olduğunu söylemek olmadığını ileri sürmüştür. "Biz Kur'an hayvan kesim üzerinde ayetler baktığımızda, biz hepsini hac ile ilgili olduğunu görüyorum" dedi. onların putlara onurlandırmak için hac sırasında bir pagan panteon ve orada kesilen hayvanların olarak - şu anda İslam'da en kutsal sitesi - eski zamanlarda, dedi, Araplar Mekke'de kaabah kullandı. Islam, hac ve katliam ritüel Allah, tek Tanrı için tahsis edilecek kaabah çağrısında bulundu.

"Ama daha sonra bilim adamları sadece hacı ancak bütün Müslümanların hac döneminde bir fedakarlık yapması gerektiğini düşündüm," Eliaçık dedi. "Bu soru ve değişim daha sonraki bir yorumudur."

reformlar arasında Eliaçık onlar acı deneyim miktarını azaltmak için onlar için kesilen önce bilinçsizlik haline hayvanların stun elektroşok kullanıyor destekler. Daha fazla Ortodoks Yahudiler birlikte muhafazakar Müslümanlar, - benzer geleneksel kesim uygulamaları kullanmak, koşer et elde etmek için "Shechita" olarak bilinen - bu ön çarpıcı reddetmiş, bu ritüel kirli hayvanlar yapacak iddia ediyor.

Bir şaman geleneği?

"Müslüman ülkeler arasında, Türkiye katliam ritüel en yüksek gözetilmesi var" Eliaçık o bu şamanik inanç ve aynı zamanda hayvanların ritüel cinayetleri yürütülen İslam öncesi Türklerin uygulamalarına bağlı olduğuna inandığını da sözlerine ekledi. O da eski Türklerin olarak kirli kaçınılması olduğunu söyledi domuz eti için ortak isteksizlik, bu karşılaştırıldı. "Tabii ki domuz, ancak Kuran tarafından yasaklanmış durumda birçok Türk şarap gibi Kuran tarafından yasaklanmış başka şeyler, şımartmak, hiç dokunmadan domuz iken" dedi.

Sonuçta, Eliaçık önerdi, Kurban Bayramı terk edilmeli ve hangi muhtaç için yardım yolları et dağıtım yoluyla dışındaki sağlansın ", Dayanışma Bayramı" a dönüştü. Başka popüler İslam düşünürü, Hüseyin Hatemi, benzer şekilde düşünür. "Peygamber zamanında, hayvanlar kaabah ulaşmak için günlerce seyahat aç hacılar için katledildi" dedi. "Bugün, biz Müslümanlar gerçekten bu 'et festivali." Ihtiyacımız yok "

Gibi reformcu görüşleri ve medya ile popüler olan Türk toplumunun daha modernize kısmına cazip görünüyor. Ancak diğerleri, milyonlarca terk asla İslam'ın bir parçası olarak Kurban Bayramı görmek ve acımasız olarak uygulama görmek eleştirmenler reddediyorlar. bir İslami internet sitesinde bir yazı olarak, iddia "bir sürece bir vejeteryan, sonra bir et yiyici olarak, o Kurban Bayramı itiraz etme hakkı yoktur."

MUTFAK DOLABI FİYATLARI
MUTFAK DOLABI MOBİLYA
MUTFAK DOLABI MOBİLYALARI
MUTFAK DOLABI MODELLERİ
MUTFAK DOLABI RESİMLERİ
MUTFAK DOLABLARI
MUTFAK DOLAP
MUTFAK DOLAP ÇEŞİTLERİ
MUTFAK DOLAP FİYATLARI
MUTFAK DOLAP MOBİLYA
MUTFAK DOLAP MODELLERİ
MUTFAK DOLAP RESİMLERİ
MUTFAK DOLAPLAR
MUTFAK DOLAPLARI
MUTFAK DOLAPLARI AKSESUARLARI
MUTFAK DOLAPLARI FİYATLARI
MUTFAK DOLAPLARI MOBİLYALARI
MUTFAK DOLAPLARI MODELLERİ
MUTFAK DOLAPLARI RESİMLERİ
MUTFAK FİRMALARI
MUTFAK FİYAT
MUTFAK FİYATLARI
MUTFAK GEREÇLERİ
MUTFAK GRUBU
MUTFAK GRUPLARI
MUTFAK HAZIR
MUTFAK İMALAT
MUTFAK İMALATI
MUTFAK İSTANBUL
MUTFAK İTHAL
MUTFAK KAPAK
MUTFAK KOLTUKLARI
MUTFAK KÖŞE
MUTFAK KÖŞE TAKIMI
MUTFAK KÖŞE TAKIMLARI
MUTFAK LAMİNANT
MUTFAK MAĞAZA
MUTFAK MARKALARI
MUTFAK MASA
MUTFAK MASA SANDALYE
MUTFAK MASA VE SANDALYE
MUTFAK MASA VE SANDALYELERİ
MUTFAK MASALAR
MUTFAK MASALARI
MUTFAK MASASI
MUTFAK MOBİLYA
MUTFAK MOBİLYA AKSESUAR
MUTFAK MOBİLYA AKSESUARI
MUTFAK MOBİLYA AKSESUARLARI
MUTFAK MOBİLYA ANKARA
MUTFAK MOBİLYA COM
MUTFAK MOBİLYA ÇEŞİTLERİ
MUTFAK MOBİLYA DEKORASYON
MUTFAK MOBİLYA FİRMALARI
MUTFAK MOBİLYA FİYAT
MUTFAK MOBİLYA FİYATLARI
MUTFAK MOBİLYA İZMİR
MUTFAK MOBİLYA MODELLERİ
MUTFAK MOBİLYA RESİMLERİ
MUTFAK MOBİLYA TASARIM
MUTFAK MOBİLYA TASARIMI
MUTFAK MOBİLYA TASARIMLARI
MUTFAK MOBİLYA ÜRETİTEN FABRİKA
MUTFAK MOBİLYA ÜRÜNLERİ
MUTFAK MOBİLYALAR
MUTFAK MOBİLYALARI
MUTFAK MOBİLYASI
MUTFAK MOBİLYASI ANKARA
MUTFAK MOBİLYASI İMALATI
MUTFAK MODELLERİ
MUTFAK MODÜLER
MUTFAK OTURMA
MUTFAK OTURMA GRUBU
MUTFAK OTURMA GRUPLARI
MUTFAK OTURMA ODASI
MUTFAK REGİNA
MUTFAK SANDALYE
MUTFAK SANDALYELERİ
MUTFAK SANDALYESİ
MUTFAK SİSTEMLERİ
MUTFAK TAKIMI
MUTFAK TAKIMI ÖRNEKLERİ
MUTFAK TAKIMLARI
MUTFAK TASARIM
MUTFAK TASARIMI
MUTFAK TASARIMLARI
MUTFAK ÜRETİCİLERİ
MUTFAK ÜRÜNLER
MUTFAK ÜRÜNLERİ
MUTFAK VE BANYO DOLAPLARI
MUTFAK VE BANYO MOBİLYA
MUTFAK VE BANYO MOBİLYALARI
MUTFAK VE BANYO MOBİLYASI
MUTFAK VE MOBİLYA AKSESUARLARI
MUTFAK VESTİYER
MUTFAK VİTRİN
MUTFAK YATAK ODASI
MUTFAKLAR MODELLERİ
MUTFAKLAR RESİMLERİ
MUTFAKLAR VE FİYATLARI
MUTVAK DOLABI
MUTVAK DOLAPLARI
MÜZİK SETİ SEHPASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.