16 Ağustos 2010 Pazartesi

BAŞKENT DOĞALGAZ DAĞITIM İHALESİNİ MMEKA KAZANDI.

MMEKA Başkent Doğalgaz özelleştirme ihalesini kazandı. MMEKA makine, marka, Türkiye'nin büyük güç ızgaraları, Boğaziçi ve Gediz yeni sahibi, aynı zamanda, 1210000000 $ toplam, özelleştirme ihalesinde Ankara'nın doğal gaz dağıtım Başkent Doğalgaz, ikinci büyük gaz dağıtım ajansı yüzde 80'i için en yüksek teklifi sundu ülkede. Bu teklif ile para miktarı MMEKA haftada uzayda elektrik şebekelerinin özelleştirilmesi ihalelerine 6000000000 $ aştı sundu.

Başkent Doğalgaz özelleştirilmesi için son teklif dün, aynı zamanda Mehmet Kazancı, MMEKA başkanı doğum günü işaretleri yapıldı. Şirket kapalı altı rakip teklifleri enerji devi AKSA Doğalgaz, Yıldızlar SSS Holding, Fernas İnşaat, Akfen Holding, GENPA Telekomünikasyon ve Limak Yatırım dan yendi. En yüksek teklifi Başkent Doğalgaz özelleştirilmesi ihalesinde olmayan eleme turunda ulaştı 475.000.000 $ olan $ 1100000000 üç eleme turu sonra gül oldu.

Tam finansman yöntemi Mehmet Emin Karamehmet, şirketin diğer ortağı Kazancı tarafından, Başkent Doğalgaz ihalesini aşağıdaki gazetecilere dün konuşan kurulacaktır.

İhale cesaret ve destek Karamehmet tarafından sağlanan sayesinde kazanıldı sözlerine ekledi.

"Biz son zamanlarda enerji sektöründe özelleştirme ihalelerine teklif var bütün bunlar da çok herkes tarafından yüksek bulundu teklifleri, Türkiye'nin istikrar politikalarının tamamen olumlu sonuç vardır. Bu da bugünkü hedefine durum da ise, "Kazancı, bu özelleştirme süreçlerinin hızla hükümetin belirlenmesi sayesinde yapılmıştır sözlerine ekledi yanı sıra Türkiye'nin ekonomik istikrar ile birlikte.

Enerji sektöründe Onun şirketin uzmanlık grid yansıyacak, dedi.

Bir teklif thatin daha düşük ihale iptal

Başkent Doğalgaz özelleştirilmesi ihalesinde 1210000000 $ ile en yüksek teklifi Aslında alt 1610000000 $ anda iptal edildi ızgara, bir önceki ihale yapılan en yüksek teklif ile karşılaştırıldı.

Mart 2008 konsorsiyum Türkiye'nin Global Yatırım Holding liderliğindeki bir önceki ihalede 1610000000 $ Başkent Doğalgaz için bir teklif sundu. Altı konsorsiyumlar ve şirketler ihale Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yarıştı. Akfen Holding, Çalık Enerji, Gaznaturel-Nural, Limak ve Elektromed açık artırmada diğer isteklilerin edildi. en yüksek ikinci teklif veren dan teklif, Elektromed, 1550000000 $ idi.

Türkiye'nin Rekabet Kurulu Temmuz 2008'de şirketin özelleştirilmesi onayladı. çeşitli hukuki sorunların ardından Global Yatırım Holding için transfer sırasında Ancak, Elektromed de sorumluluklarını karşılamak için başarısız olduğu açık artırma Elektromed, ama Ankara Belediyesi daha sonra ihale iptal runner-up, verildi oluştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.