16 Ağustos 2010 Pazartesi

TARİHİ SÜMELE MANASTIRI 88 YIL ARADAN SONRA İBADETE AÇILDI.

Yunan Ortodoks Patriği Bartholomeos antik Sümela Manastırı'nda Trabzon Karadeniz kıyı ilinde Theotokos hizmet Dormition yol açar. Yunanistan, Rusya ve Gürcistan'dan Ortodoks Binlerce hacı her 1923 yılından bu yana ilk kez manastırında kitle katıldı. Trabzon Karadeniz kıyı ilinde Sümela Manastırı'nda tarihi bir kütle - bir cumhuriyetçi tarihinin ilk - barış tarafından Pazar aksine yaygın endişeler, dini hizmet Türk aşırı milliyetçiler tarafından provokasyon eylemi hedef olacağı için kutlandı .

Üç bin Ortodoks Hıristiyanlar eski manastırda kitle için günün erken saatlerinde, hükümet bir ayin dini ifade kısıtlamalar kademeli gevşeme yılda bir kez yapılacak izin sonra hangi geldi toplandı. Kitle İstanbul tabanlı Fener Yunan Patriği Bartholomeos officiated oldu. Hacılar Yunanistan, Rusya, Gürcistan ve diğer ülkelerden şu anda müze olarak hizmet veren manastır, gitti.

Olay Türk medya ve politikacılar aşırı milliyetçi partilerin bir bölümü tarafından geçen hafta boyunca güçlü tepkiler gördü. Reaksiyonları polis gücü Trabzon'da güvenlik önlemlerinin artırılacağını yol açtı. Güvenlik kontrol noktalarında polis ilinde kontrolü sağlamak için yardımcı oldu. Hayır olay var, gerçi oluştu. Kütle ve iki saat süren canlı bir Yunan televizyon kanalı tarafından yayınlandı. 50'den fazla yabancı gazeteci de olay bildirildi.

Sümela Manastırı, dini hizmetlere 1923 yılından bu yana tanık tarihi bir kitle kapalı olan etkinlik için Trabzon'a 3000 Ortodoks Hıristiyanlar akın gibi. Manastırın hemen-yıllık ibadete izin için Patrik Bartholomeos sayesinde Türk makamlarına

500 hacı manastıra kitle sırasında ve kabul edilen civarında kalan katılımcıların büyük ekran Sümela dışından kurmak gelen olay izledi. kitle tamamlanmasından sonra, Bartholomew Kültür Bakanlığı'na çabalarını yıllık hizmet için manastır açmak için yaptığı teşekkür sundu. O kitle için manastırın kapıların açılması Türk hükümeti adına nezaket bir hareket olduğunu söyledi.

"Biz tür yeterli bize izin vermek oldu bizim hükümet için ibadet bu gün borçluyum. Biz çoğu gibi bu gün Theotokos] ve Dormition Bayramı'nın [müteşekkiriz kutsal Karadeniz bölgesinde müminler hem de bütün Ortodoks ve Hıristiyan dünyası için içindir. Biz bu gün burada Sümela olarak kutlamak için mübarek olan, "patrik belirtti.

Bartholomeos da, Türkiye'de Hıristiyan nüfusun olur Müslüman Türkler ile birlikte olduğunu ifade etti. "Bir arada yaşama kültürü bir miras olduğunu bize miras bıraktı. Bize bu mirası canlı ve genç kuşaklara kimsenin sorunların birlikteliği bağlı muzdarip bitti geçiş yapalım. Ben barış ve mutluluk Orta Doğu ve Kafkaslar hakim olacak "dedi, umut ve Müslüman dünyasında mutlu bir Ramazan diledi. "Ben bütün Müslümanlar bu gün barış ile dikkat umuyoruz, sabır ve ibadet."

Manastır Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve Türklerle Rumlar arasında daha sonraki nüfus mübadelesi sonra terk edilmiştir. Bu başlangıç, Türkiye'nin Karadeniz kıyısında önemli bir turizm merkezi haline gelmiştir.

Hükümet son zamanlarda, dini azınlıkların sorunları ele onun belirtilen politikası doğrultusunda Bartholomew's isteği 15 Ağustos tarihinde Sümela Manastırı'nda Theotokos of Dormition Bayramı'nın bu yılki kutlama tutmak için kabul etti. Güvenlik ve ibadet evleri erişim eksikliği önde gelen sorunlar, Türkiye'de dini azınlık tarafından bahsedilen ve hükümet dua kutsal sitelerde doğru genişletmek için çalışıyor arasındadır.

Manastırın bir kitle için yeşil ışık yerel web siteleri ve Trabzon'da gazetelerden kuvvetli protestolarla karşılandı. Etkinliğin muhalifleri tarafından bir Facebook sayfası kitle karşı makaleler özellikli ve eylem çağrısında olay durdurun. Iki kişinin polis tarafından protesto ile ilgili olarak geçen hafta sorguya alındı.

Son birkaç yıldır, Trabzon tartışmalı konular, bir İtalyan rahibin öldürülmesi dahil ilişkilidir. Trabzon adının sıkça İtalyan rahibi Peder Andrea Santoro'nun öldürülmesi gibi devam eden duruşma Türk-Ermeni gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili bağlantılı olarak çıkardı olmuştur. Santa Maria Kilisesi'nde 5 Şubat 2006 tarihinde Santoro öldürüldü 16 yaşındaki çocuk, başlangıçta daha sonra cezaevi failin hukuki statüsü küçük olarak nedeniyle 20 yıl çevrildi ömür hapis cezası verildi.


Fener Patriği Bartholomeos, Yunan Sümela Manastırı'nda dünün toplu bir kemençe önce yerel bir oyun izledim. 3000 Ortodoks Hıristiyanlar civarında olay katıldı.

durumda Dink ile ilgili gelince, İstanbul'da Agos gazetesi bürolarının önünde ölü 19 Ocak 2007 tarihinde vuruldu. Dink ailesinin avukatları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2008 yılında başvuran ve yine 2009 yılında, yani Türk devletinin önlemleri Dink cinayetini önlemek için alındığı iddiasıyla. İlk önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Dairesi eski Trabzon polis istihbarat şefi Engin Dinç ve eski terörle mücadele ekibi başkanı Yahya Öztürk de dahil olmak üzere yedi polis memuru, ilgili, bu subayların adalete engel iddia ederek temyiz etti.

Trabzon Valisi Recep KIZILCIK, tüm Türkiye'de din ve inanç tarihi kitle yönelik saygı ifade umduğunu söyledi. "Tüm dinler vardır değerli ve bizim için kutsal. Bu bakış açısı ile Türk devletinin Ortodoks dünya Sümela Manastırı bir kitle tutmak için izin verdi. Ne bize güvenlik ve iç ve dış Türkiye tüm ziyaretçiler barışı sağlamak olduğunu düştü "dedi.

Dün kitle bireysel hak ve Türkiye'de özgürlükleri genişleteceği amaçlayan hükümetin demokratikleşme paketi, meyve oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) talepleri ile demokratikleşme paketinde azınlık grupları tarafından dile getirilen dahil etmeye karar verdi. Sadece geçen yıl, yetkililer Sümela at, dua uzun resmî dini statüsünün soymak önce Yunanlılar ve Ruslar engelledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.