16 Ağustos 2010 Pazartesi

SENDİKALAR REFERANDUMDAN ÖNCE İSTEĞİ ZAMMI ALMAKTA KARARLI.

Hükümet yetkilileri, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve memur sendikalarının önderliğinde birlikte memur maaşları gelecek yıl artırılacak ne kadar fazla 15 günlük bir dizi toplantı ilk geldi. 2011 için memur maaşları arttırır üzerinden Pazar günkü toplantıda gerginlik kısa bir artış sonra, hükümet ve sendikalar olup kadar tüm süreci ertelemek görüşmek üzere Çarşamba günü müzakerelerin ikinci turunu karar verdik Sept.12 referandumdan sonra.
Dün, hükümet yetkilileri, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı başkanlığındaki bir düzine memur sendikaları üzerinde birlikte memur maaşları gelecek yıl artırılacak ne kadar fazla 15 günlük bir dizi toplantı ilk geldi. Gerilim yüksek Konfederasyonu Kamu Sendikaları (KESK) heyeti kendi isteği hükümetin görevden üzerine, onaylandığı takdirde, yapı hakkında önemli değişiklikler getirecek referandum, sonra müzakerelerin tüm turunu sol sonra toplantıda koştu Hükümet ve sendikalar arasında görüşmeler. Ancak, bir kez hükümet sunan dikkate kabul, KESK müzakere masasına ve ikinci toplantı Çarşamba için taraf için öneri tartışmak planlanıyordu döndü.

Şu anda sendikalar herhangi bir gerçek konular üzerinde onlar hükümetle pazarlık söylemek gerekmez. örneğin bir huzursuz anlaşmazlık halinde, Tahkim Kurulu adımda ayrı bir teklif ile geldi, ama anlaşmazlığı çözmek için hükümet sonuçta nihai vardır sunan ya da değil kabul edip üzerine söylüyorlar. 26 maddelik anayasa değişikliği paketi önümüzdeki oyların Ancak, yönetim kurulunun teklifi taraflar olacak ve bir toplu sözleşme nihai maaş artış belirleyecektir onaylanması halinde.

temsilcileri tarafından Memurları Sendikası (Memur-Sen 11 iştiraki sendikalar katılmıştır ediliyor mevcut müzakere), Türk Kamu İşçi Sendikası (Kamu-Sen) ve iyi KESK olarak, son derece ilgi vardır ülkede 2.500.000 memur. Hükümet bu oran aşmak istemiyor süre Bütün sendikalar, bir ödeme beklenen enflasyon oranı üzerinde zam talep ediyorlar. Maliye Bakanlığı'na göre, enflasyon oranı yüzde 5,5 2011 yılında olacaktır. Kamu-Sen ve KESK TL 310 TL için en düşük memur maaşları için 352 artış sırasıyla itmek ise Memur-Sen, gelecek yıl için iki yüzde 5 artış talep ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.