16 Ağustos 2010 Pazartesi

CUMHURBAŞKANI GÜL HERON SKANDALINI İHANET OLARAK GÖRÜYOR.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gazetecilerden oluşan bir grup dün resmi bir ziyaret için Azerbaycan'a yolda bir uçakta konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül o iddiaları askeri Hantepe de teröristlere karşı istihbarat Heron insansız hava araçları (İHA) tarafından 30 güvenlik birimleri her bir karakola saldırı ikinci sırasında sağlanan rağmen harekete geçmemesi soruşturma başlatmak için bürokratlar emretti söyledi Temmuz ayında alan.

gazeteciler resmi bir ziyaret için Azerbaycan'a yolda bir uçakta konuşan Cumhurbaşkanı Gül, kendisi ve iddiaları araştıran hiçbir suç örtbas edilebilir "dedi. "Elbette, bir kayıtsız böyle bir sorunu geniş halk tarafından görüşülmektedir doğru kalamaz. Biz sorunu araştırıyoruz. Hiçbir şey örtbas edilebilir. orada olanlar herhangi bir hata yapmış ise, bu tasfiye edilmelidir. Biz bunu Fakat biz terörle mücadelede güvenlik güçlerinin moral ve azim paramparça edilmemelidir. "

Cumhurbaşkanı Gül de cumhurbaşkanı olarak görev süresi beş ya da yedi yıl olmalı olup üzerinde son tartışma hakkında bir açıklama yaptı. 2007 yılında bir referandum Türk cumhurbaşkanları için ofis dönem sonra yedi yıldan beş yıla kadar kısaltılmıştır. Ancak, Gül değişikliği öncesi sonrası ve seçildi orada hizmet etmeli ne kadar farklı yorumlar vardır. Gül orada görev süresi süresi hakkında farklı polemik tartışmalar vardı, ama bu onun hizmet süresi ile ilgili değildi ama cumhurbaşkanı olarak yaptığını nasıl dedi. O dışarı ofis sonra cumhurbaşkanı olarak belirli bir konu üzerinde hareket olmaması pişman değil bu yüzden onun temel sorun onun en iyi şekilde işini yapar emin olduğunu söyledi. O hala o hizmet etmeli ne kadar fazla belirsizlik olduğunu itiraf, en iyisi bu kısa sürede daha net gelecek planları yapmak çözmek olması gerektiğini kaydetti yaptı. O, henüz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuyu alınmamıştır söyledi.

'Hakkında ne düşünüyorsun en'

Cumhurbaşkanı ayrıca Türkiye'nin Güneydoğu sorunları hakkında ne olursa olsun, Türkiye'nin Kürt sorununa aramak isteyen, önemli bir sorun olmaya devam etmektedir konuştu. "Bu ben en çok bu yana hangi I ilgili tarafların çağırdı ve onlara toplantıları, bazen açık dinledi ve bazen basına kapalı cumhurbaşkanı seçilmesini engellemesi düşündüm konudur. Konuşma I Parlamentosu'nun [yıllık] açılış töreninde geçen yıl bir konuşma başkası tarafından yazılmış değildi yaptı ve bana verildi. O konuşma hazırlanan okuyan uzun saatler sonra. Bu geri bugün gitmek için faydalı olacaktı ve bakmak. Bu bugün çözmeye değil miyim, daha tehlikeli yarın olacak "dedi. Ben bu Uluslararasılaştırma riski taşıdığını söyledi. Türkiye gerçekten güçlü bir ülke olmak için bu sorunu çözmek zorundadır. Ben, medya ve siyasi parti liderleri ile benim toplantılarda her fırsatta bu konuda Milli Güvenlik Kurulu (MGK) olarak Parlamentoya görüşlerimi devlet sürebilir. Bu sonu yoktur. Herkes yeniden düşünmeniz gerekiyor. "O imkansız terörist Kürdistan İşçi Partisi (PKK) için kan ve terör ile herhangi bir sonuç elde etmek olduğunu vurguladı.

etnik çatışmalarda arabuluculuk ilgili bir soruya yanıt olarak ve Kürtlere uzanan hakları, Gül şöyle dedi: "Her yöntem terörle mücadelede kullanılabilir. Önemli şey bitiyor. Elbette, devlet teröristler ve müzakere ile bir masaya, ama oturmak değil devlet birçok kurumları vardır ve ne yapacağımı biliyorum. "

Ayrıca onun terörizm sorunu sona erdi durumunda Türkiye'nin büyük bir güç haline geleceğini söyledi. olsun diye, Türkiye'nin hâlâ bir şans bunu müteakip yaşanan son aksiliklere hem milliyetçiler ve Dörtyol ve İnegöl, Gül PKK saldırıları vurguladı, kamu gibi: "Tarihi fırsat yerinde kalıntılarının büyük çoğunluğu kızdıran yoktur inanılan sorular. Bu insanlar keyfi olarak bir araya getirilmiş insanlar değildir. Kim bu milletin nasıl ayıracak? Biz Türkiye'nin demokratik standartlarını yükselterek bu sorunu aşabiliriz. Ben asker PKK ile] [çatışmalarda bu yıl ölen yakınları ile bir iftar yemeği vardı. Bunların çoğu ve güneydoğu doğu ailesi vardı. Her şey periyodu konusunda önümüzde bizim kontrolümüz altındadır, ama hepimiz sakin ve huzur ile yangın söndürmek için hareket etmelidir. Gün bu sorunu off Türkiye'nin gündemi, Türkiye'nin güçlü bir imparatorluk gibi olacaktır. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.