16 Ağustos 2010 Pazartesi

HSYK SES KAYITLARI BULUNANLARI AÇIĞA ALMIYOR.

Ali Suat Ertosun Bir ses iddia edilen iki üst düzey hukukçular arasında kayıt kritik adli vakaların bir dizi Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar (HSYK) tarafından girişim ortaya çıkarmıştır.
Konuşmacılardan biri ses kayıt özellikli olmak HSYK üyesi Ali Suat Ertosun olduğunu söyledi. Ertosun kurulu adli vakaların bir dizi müdahale ve hakim ve savcıların bazı kritik durumlarda nezaret, genel bir isyana neden oldu değiştirmek için planlanan söyledi. "Onlar hakim ve savcıların bu yılki randevu listesinde bir gecikme arkasındaki nedeni hakkında soruyor. Daha önce söylediğim gibi, adli vakaların bir dizi müdahale. Biz hakim ve bazı olgularda savcıları değiştirmek için planladı. Onlar sanki kuyruklarını bastı ağlıyor, "dedi ses Ertosun kayıt diyor olduğuna inanılıyor.

HSYK son zamanlarda ulusal dikkat hakim ve savcıların da yıllık randevu listesinde sürümünde bir gecikme nedeniyle odak noktası olmuştur.

Kurulu bildirildi Ergenekon, gizli bir suç örgütü, bir plan kuvvetle Adalet Bakanlığı tarafından karşı hükümetin görevden almak için çalışma suçlanan tarihi davaya yeni savcı atama için çalışıyor. durumda yeni hakimlerin atanması darbe planlamakla suçlanıyor şüphelilerin onlarca hapishaneden serbest kolaylaştırabilir. şüpheli Ergenekon üyelerinin düzinelerce şu anda hapiste tutuksuz yargılanmak üzere bulunmaktadır. Bunlar arasında askeri üyeleri, akademisyenler ve iş dünyası vardır. Onlar üyelik terör örgütü olarak suçlanıyor ve Parlamento ve hükümet yok çalışıyor.

"Ben biz Antalya Başsavcı değiştirmek isteyen söylersem bizi kavga olmaz bahis, örneğin. Evet, onlar değil! Ama biz Beşiktaş savcı değiştirmek istiyorsanız, bir yaygara yapıyoruz "kayıtta ses diyor. Top Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, şu anda Beşiktaş Savcılığa için İstanbul'da atanır.

yıllık yargı randevu listesinin son hali üzerinde HSYK's görüşmeler tartışmalı geçen yıl, hem işaretlendi. o hakim ve savcıların Ergenekon davası dahil görevlerinden kaldırılmasını önerdi sonra Ertosun bir durma noktasına görüşmeler getirdi. Ayrıca savcıların Kürt Demokratik Konfederasyonu (KCK) içine prob yapma kaldırma çağrısında bulundu - Terörist Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) kentsel kol - ve Albay Cemal Temizöz, öldürülmesi olumsuz yönde etkilediği hapis Türkiye'nin güneydoğusunda 1990'lı yıllarda jandarma tarafından yüzlerce sivilin.

ses kaydı olarak, endişeleri de anayasa değişiklik paketi üzerinde yaklaşan kamu referandum hakkında dile getiriyorlar. Paket HSYK bir revizyon içerir. Hükümet paketi ile böylece hakim ve savcı için daha fazla özgürlük vermek için yönetim kurulu yapısını değiştirmek planlıyor. Ertosun kurulu "Anayasa planlanan değişikliklere karşı mücadele edeceğini söyledi.

HSYK sadık reform paketine karşı çıktı ve bu paket "ve yargı siyasileştirmek olacaktır hükümetin yargı denetimini ele geçirmek için izin verecektir savunuyor.

"HSYK bu noktada suçluluk vardır. Kurulu diğer şeyler ile yeni Yargıtay yargıçları, baş savcı ve ağır ceza mahkemeleri ve ticaret mahkemelerinin başkanı hakimlerin atanması gibi zaman harcadı. Ama şimdi ... biz bunun için kredi alıyorlar sanmıyorum. Şimdi randevu listesini bize iletilir. Biz iki ay için muayene edilmiştir. Bunun yanında, güven bana rahatsız oldular. Bunlar bir liste değer gibi detaylı bir inceleme olmadığını söylüyorlar. Onlara güven yoksa bu sorun. ... Ama biz inceleyeceğiz onu sonuna kadar baştan randevu list] [, "Kayıttaki ses ekler.

Ayrıca Adalet Bakanlığı ve randevu listesinde Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, şüpheli bir askeri komplo katkıda suçlanıyor kaderi nedeniyle üzerine HSYK arasındaki görüş bildirdi sapma Adalet ve Kalkınma Partisi (AK zayıflatmak için Parti), güç ve belgelerin tahrif kötüye. Bakanlık o bütün suçlamalardan beraat kadar bir başsavcı yerine basit bir savcı olarak başka bir eyalete Cihaner tayin planlıyor. HSYK, ancak, onu tayin istiyor gibi Bursa'da başsavcısı.

Cihaner Şubat ayında Ergenekon üyeliği suçlamasıyla, ancak cezaevinden Haziran ayında tartışmalı bir Yargıtay kararından sonra yayımlanan tutuklandı. Adalet Bakanlığı ve HSYK arasında krizin bir diğer kaynağı üzerinde kimin Ankara'da başsavcı olarak tayin etmektir. HSYK Levent Tacer tayin isteyen Ankara Savcılığının başkanı olarak, ancak Adalet Bakanlığı İbrahim Özyurt atamak istiyor. Pozisyon boş Yargıtay üyesi olarak Hüseyin Boyrazoğlu ve son seçim beri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.