16 Ağustos 2010 Pazartesi

İŞSİZLİK RAKAMLARI YÜZDE 2.6 GERİLEDİ.

Türkiye'deki işsizlik oranının yüzde 11 Mayıs ayında, 536.000 ile aşağı işsiz sayısı ile aynı ayına göre geçen yılın düştü, Türk İstatistik Kurumu (TÜİK) Pazartesi söyledi. işsiz Türklerin toplam sayısı 3 milyonun altına, son resmi duyuruya göre, kısa ömürlü küresel mali krizin sınırlı etkisinden Türk ekonomisinde hızlı bir iyileşme analistlerin beklentilerini teyit düşmüştür. Işsizlik oranı zaten yüzde 2,9 ile yüzde 12, Nisan ayında 2009 yılının aynı ayına üzerinde azalmıştı. Katılım işgücü, diğer taraftan, 49,4 yüzde Mayıs ayında aynı ayına göre geçen yıl oranla yüzde 1,2 artış işaretleme yükseldi.
TÜİK en son rakamları da Mayıs ayında ki işsizlik oranının yüzde 10 altında birkaç ay içinde ortadan kaldırabileceğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tahmin takviye.

"It yüzde 10 ve damla halinde bile altında bir iki ay içinde düşer şaşırmayın. Evet, bu söylüyorum. Bizimle alay biz dünyanın ekonomik kriz sadece konuya açıklık getirecek ve Türkiye pass artık kelimeler boğulduğunu söyledi zaman, "dedi zamanda dedi.

Bazı 2.850.000 kişi bildirildi işsiz ülkede Mayıs idi. Henüz bu rakam resmi veriler, belgesiz istihdam yaygın olduğunu gösterir Türkiye'nin işgücü piyasası, tam bir resim sunmak için başarısız olur. TÜİK göre bildirilmemiş işsizlik 43,6 oranında Türkiye'nin işgücü Mayıs, Mayıs 2009 tarihinden itibaren yüzde 1'lik düşüş gerçekleşmiştir. ilgili makamlara istihdam bildirmeden Özellikle tarım sektöründe birçok kişi çalışıyor. TÜİK Pazartesi günü tarım dışı sektörlerde rakam 29,3 oranında iken tarım işçiliğinin 85,8 oranında sorumluydu, işçiler belgesiz dedi. Her iki rakam geçen yıl aynı aya göre yaklaşık yüzde 1'lik bir azalma gördüm.

TÜİK ayrıca, kırsal ve kentsel alanlarda detaylı ilçe işsizlik oranları yayınlandı. Türkiye'nin işgücü işsiz payı ise 13,4 oranında Mayıs ayında kentsel bölgelerde, aynı ay içerisinde yüzde 3,1 düşüş, geçen yıl oldu, bu rakam yüzde 6,4 oranında kırsal alanlarda, yüzde 1.4 düşüş oldu.

1 milyon insan bir yılda işgücüne girin

TÜİK rakamları, Türkiye'nin işgücü göre 24.840.000 kişiden 25.900.000 Mayıs ayında aynı ay içinde, geçen yıl 1.06 milyon kişi artış büyüdü. sayısı sadece bir yılda 500.000 kişi üzerinde tarafından işsiz sayısının 1.600.000 aynı aralığında, dolayısıyla etkileyici azalma artarak istihdam.

TÜİK ayrıca, istihdam artışı çoğunlukla tarım dışı sektörlerde ile meydana geldiğini ortaya koymuştur rakamlar 1.180.000 bu alanlardaki 1600000 bulma işleri. Rapor dün yayınladığı, Bahçeşehir Üniversitesi Merkezi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar (BETAM) o TÜİK's rakamlar tarım dışı sektörlerde istihdamın bir 7,3 oranında genişleme temsil artırmak ve bu "yüksek oranda bir çift haneli büyüme ile uyum içinde olduğunu belirtti Türkiye ekonomisi için oran.

'İşsizlik oranı düşecek haneli tek'

Dış Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan son işsizlik sayı üzerine bir açıklama yapmak için ilk oldu. O cesur, Mayıs 2010 rakamlar açıkça gerçeği oranının önümüzdeki aylarda tek haneli rakamlara düşeceği tanıklık iddia etti.

Ocak-Mayıs döneminde ihracat rakamları Türkiye'nin ekonomideki gelişmeler bir yana ", artış işsizlik oranının düşüş belirli bir rol oynamıştır," Çağlayan, "amacıyla işsizlik oranı azaltmak için ekleyerek savundu ihracatımızın sürdürülebilir büyüme devam etmelidir. "

'İşsizlik oranının düşmesinin haneli tek'

Dış Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan son işsizlik sayı üzerine bir açıklama yapmak için ilk oldu. O cesur, Mayıs 2010 rakamlar açıkça gerçeği oranının önümüzdeki aylarda tek haneli rakamlara düşeceği tanıklık iddia etti. Ocak-Mayıs döneminde ihracat rakamları Türkiye'nin ekonomideki gelişmeler bir yana ", artış işsizlik oranının düşüş belirli bir rol oynamıştır," Çağlayan, "amacıyla işsizlik oranı azaltmak için ekleyerek savundu ihracatımızın sürdürülebilir büyüme devam etmelidir. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.