16 Ağustos 2010 Pazartesi

DEPREMDE ENGELLİ OLAN BİR HAYATI KURTARMAK.

o moloz altında 1999 Marmara depreminde sıkışmış edildiği Ayşe Karaboğa ve bir bacak iki çocuğunu kaybetti. o özürlü oldu çünkü Ayşe Karaboğa, o moloz altında 1999 Marmara depreminde sıkışmış edildiği ve bir bacak iki çocuğunu kaybetti, ikinci bir evlilik yoluyla ilk kocası sonra boşandı yeni bir hayat kurdu.

olan 11. yıldönümünü kutladı bugün ediliyor 1999 depremi, zaman Richter ölçeğine göre 7,4 şiddetinde Türkiye'nin Marmara bölgesinde hit insanlar ve diğerleri engelli binlerce ölü bıraktı. Karaboğa ciddi zaman o Düzce'de altı katlı bir binanın enkazdan kurtarıldı yaralandı. O yanı sıra depremde iki çocuğunu akrabalarının çoğunu kaybetmiştir. Bunun üzerine, bina sütunları onun sağ bacak ezilmiş oldu. İş yerinde deprem sırasında oldu Kocası, herhangi bir yaralanma sürdürülmesine vermedi.

Karaboğa, sadece 28 yaşındaydı Depremden oldu. Ne zaman onu iki oğlunun yaşı hakkında o depremde kayıp sordu, diyor: "Benim büyük oğlu Atilla artık askerlik görevini tamamlamış olur ve Fatih 15 olacak benim küçük oğlu." Bu yıl Karaboğa iyileşmek için aldı Deprem sonrası birçok cerrahi ve diyaliz tedavisi sonrası. o daha iyi aldıktan sonra annesine götürdü Kocası ona bir mektup, bir süre sonra o boşanmak istediğini söyleyecek gönderdi.

kocası boşanma sonrası Karaboğa annesi ile birlikte yaşamaya başladı. Üç yıl geçmesine ve Karaboğa yeniden evlenmesine karar verdi. Şimdi 4 yaşında bir kızı dünyaya getirdi. O bu da kocasının ikinci evlilik olduğunu söylüyor, Ayhan (39), ilk evliliğinden bir oğlu var. "Ben," diyor, o hem kendi biyolojik çocuk ve onun üvey çocuk karşı aynı hissediyor ekleyerek iki çocuk, Şevval Nur ve Salih [15] var.

Ayhan Karaboğa o tavsiye üzerine bir akrabası gelecekteki eşi karşılamak karar verdi "dedi. "Birbirini görmeden, biz dokuz ay boyunca telefonda konuştuk. Ne zaman elini Evlilik sormak ailesini ziyarete gitti, babası beni almadılar ciddi, ben o özürlü olduğu için kısa bir süre sonra biz evlendik onu terk korkarak. Ancak onu ikna etmeye ve yönetilen biz evlendik. "

Onun ikinci evliliği ona dramatik bir manevi etki almış ve onun karısının çabaları sayesinde alkol içme vazgeçmiş söyledi. Karaboğa hayat onun için çok zaman kızı dünyaya geldi farklı oldu "dedi. "Ben 10 kişi etrafında hakkındaki köyü yakınlarında denizde boğulmak üzere olduğunu, her yıl kaydetmek için kullanılır. Ben hayatımı tehlikeye gerektiğini düşünüyorum, çünkü kızımın doğumundan sonra bunu cesaret edemez "dedi.

Karaboğa kötü şans Şile, onun ikinci evliliğinden sonra taşındı Doğancılı köyüne onu izledi. ahşap evde ona kanunlarda geçen yıl ile yaşardım çıkan bir yangın ona protez bacak eritti. kocası yeni bir göze alamaz çünkü bu olayı takiben, Karaboğa yeni bir protez bacak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler [İSÖM] diye sordu. İSÖM katıldıkları ve Karaboğa kızı çok çünkü annesi şimdi kucağında onu tutmak yapabiliyor mutlu olduğunu söyledi.

Karaboğa o gün boyunca büyük bir depremden sonra yeniden yaşama hakkına sahiptir asla umut ediyor. "Sen o kadar mezara bir deprem olma sonunda olmayan bir ev almak dikkatli olun," diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.