7 Ağustos 2010 Cumartesi

BLACKBERRY TÜRKYE'DE İNCELEME ALTINDA

smartphone üzerinden haberleşme takip edilemez Research In Motion, BlackBerry Kanada yapıcı birçok hükümetlerden büyüyen tepkilere karşı karşıyadır. Tayfun Acarer, Türkiye'nin telekomünikasyon otoritesinin başkanı Blackberry gözden geçirilmesi başladı, diyor ama devlet kurumlarının herhangi bir şikayet ekler alındı
popüler BlackBerry akıllı telefonlar ile güvenlik sorunları üzerinde Orta Doğu ve Asya bölgelerinde orman yangını gibi endişe yayılır, Türkiye'nin aynı zamanda cihazların güvenlik endişeleri "nedeniyle gözden geçiriyor duyurduğumuz gibi." küresel cephesinde, Suudi Arabistan BlackBerry Cuma günü mesajlaşma hizmetleri askıya , Hindistan, Endonezya, Lübnan ve Cezayir bildirildiğine benzer hamle direttiğini getirildi.

Tayfun Acarer, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, veya BTK başkanı, bir inceleme BlackBerry içine başlatıldığını da belirtti. "Bu karar olacak, ben inanıyorum, bir veya iki hafta. Biz kamuoyu ile sonuçları paylaşılacak, "Anadolu haber ajansı söyledi Acarer dedi.

Acarer daha fazla güvenlik gibi cihazlar "için sadece bir endişe" ve orada da Internet ile bir güvenlik sorunu değildir "dedi.

"Blackberry hakkında bir şey bilgi güvenliği ile ilgili ise," Acarer, İstanbul'da konuşan söyledi. "Eğer bir negatif] sonuç [dışarı incelemenin ne uygulamaya karar verecek yasal organları] [geliyor."

Milliyet gazetesi Perşembe günü BTK henüz BlackBerry hakkında ya da istihbarat servisleri askeri herhangi bir şikayet almadım bildirildi. BTK mobil iletişim konusunda Türkiye'nin en büyük otoritedir.

BlackBerry şifreli e-posta ve veri Kanada'da sunucularda saklanır, Hareket, ya da RIM onun yapıcı, Araştırma merkezi, istihbarat kurumları gibi üçüncü taraflar anlam haberleşmesini olamaz.

Suudi Arabistan'da Süspansiyon

Suudi Arabistan BlackBerry Cuma günü mesajlaşma hizmetleri askıya kullanıcılar dedi. Müslüman krallıkta BlackBerry aboneleri artık öğle yerinden mesajlaşma servislerini kullanabilmek için olduğunu söyledi.

Suudi telekomünikasyon otoritesi Salı günü yaptığı ülkenin üç cep telefonu sağlayıcıları hizmetleri engellemek için emretmişti veya 1.300.000 $ para cezası yüz duyurdu. "Yol BlackBerry hizmetleri verilmektedir ... komisyon düzenleyici kriterleri ve lisans koşullarına uymayan," Agence France-Presse açıklamada şeklindeki yetki aldı.

Kapatma Birleşik Arap Emirlikleri beş gün sonra haberci, e-posta ve web Körfez devlet BlackBerry cihazları için 11 Ekim tarihinde güvenlik endişeleri üzerinden hizmet tarama kesti duyurdu gelir.

Lübnan da ilgili

Lübnan Perşembe günü Orta Doğu'daki son ülke Amerika Birleşik Devletleri gibi avuçiçi cihazlar üzerinde güvenlik korkularını ses oldu büyüyen satır girdi.

Lübnan'ın telekomünikasyon düzenleyici Beyrut'ta birkaç telekom çalışanlarının tutuklama İsrail için casusluk şüphesiyle sonra telefonları ile ilgili güvenlik endişeleri değerlendirmek söyledi. "Biz BlackBerry ile bir anlaşma yapmak ya da kolluk endişelerini karşılayan bir anlama gelmek gerek," Imad Hoballah, bu RIM ile bir araya gelecek hafta başlaması bekleniyor ekleyerek AFP söyledi.

Bahreyn, cep sağlayıcı Batelco bir sözcü yaptığı şirket zaten alternatif planları var durumunda Körfez devlet yasağı ile takım takip AFP söyledi.

Ve Türkiye, bir VIVA Telekom sözcü şöyle dedi: "Şimdiye kadar biz BlackBerry ve şirket herhangi bir bu aygıtların hizmet engellemez başa yeni anlamı üzerinde herhangi bir emir verilmiş değildir."

Hindistan da benzer bir hareket direttiğini ve Endonezya da Perşembe günü BlackBerry hizmetleri askıya düşündüğünü inkar ederken, bu seçeneği dışlamadı.

Al Khabar Gazeteye göre, Cezayir da BlackBerry cihazları kullanımı gözden başladı. "Biz sorunu bakıyor. Eğer biz, bizim ekonomi ve güvenlik için bir tehlike, bunu durduracak olduğunu bulmak," El Khabar şeklindeki Telekomünikasyon Bakanı Moussa Benhamadi dedi.

Washington arabulucu olarak

ABD yönetimi BlackBerry hizmetleri Perşembe günü yasaklanması üzerinde büyüyen uluslararası anlaşmazlık içine, o RIM ve yabancı hükümetleri arasında komisyoncu uzlaşma arayışı olduğunu söyleyerek waded.

Bu yasağın Amerikalı diplomatlar ve işadamları yurtdışında çalışmalarına zarar edecek kaygılı, Dışişleri Bakanlığı RIM ile temas olduğunu söyledi.

ABD yetkilileri de broker bazı hükümetlerin meşru güvenlik endişeleri "arasında bir uzlaşma için" umut vardı ve "bilginin serbest akışını tehlikeye olmadığından emin olun" dedi.

"Biz danışmak ve orada yasal bir güvenlik sorunu olduğunu biliyoruz, çünkü söz konusu ilgi ve konuların tam kapsamlı analiz, ama zaman alıyor ayrıca ücretsiz kullanım ve erişim meşru bir hakkı," Dışişleri Bakanı Hillary Clinton dedi. O Amerika Birleşik Devletleri tüm taraflarla teknik tartışmalar peşinde olduğunu söyledi.

RIM kurucusu ve eş CEO'su Mike Lazaridis New York Times gazetesine verdiği demeçte sahip hükümetlerin büyük şirketler ve kanun uygulayıcı kuruluşlar da dahil olmak üzere müşterilerle firma ilişkilerini, tehlikeye atmak istiyorsunuz mesajları izlemek için izin verir.

Apple'ın iPhone ile popülerlik onun oyunları nedeniyle, sosyal ağ, video izlerken ve uygulamalar artmıştır iken, BlackBerry işadamları güvenli iletişim arayan için favori kalmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.