7 Ağustos 2010 Cumartesi

TÜRKİYE'NİN İLK ÖZEL KÜRTÇE KANALI BİRLİĞİ ARTIRMAYI AMAÇLIYOR.

devlet Türk Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) İki yıl sonra, birlik artırılması amacı ile deneme yayınlarına başlamıştır tam zamanlı bir Kürt radyo istasyonu, Türkiye'nin ilk özel Kürtçe TV kanalı, Gaziantep merkezli Dünya TV başlattı Türkiye ve kardeşlik.
Dünya TV bir zaman Türkiye'nin çabalarını uzun zamandır devam eden Kürt sorunun çözümü için ivme kazandırdı gelir. Kürt dilinin kullanımı, Türkiye'nin 1980 askeri darbesinin ardından yasaklandı yıl 1991 kadar. Avrupa Birliği baskısıyla ülkedeki Kürt azınlık haklarını güçlendirmek için, TRT Kürtçe 2004 yılında yayın belgesel ve haber başladı ancak yaklaşık 30 sadece dakika her hafta. TRT 6 ise, günde 24 saat iki yıldır yayın yapıyor. Kürtçe yayın yapan bir TRT kanalı of adamanın Türkler ve Kürtler arasında birlik güçlendirmek olabilecek bir geç oldu, ama olumlu hareket olarak karşılandı.

"Beraber [Kürtler], ihtilaf tohumları şimdi varlık ekili ile yaşamış bu topraklarda. Ama bizim farklılıklara rağmen hep birlikte yaşadım. Biz pek çok ortak noktaları var. Farklı puan bizim hayatımıza renk katmak sadece bizim farklılıklar vardır. biz yayın yapacak programları ile, Kürt kültürünü teşvik edecek, ülkemizin değişik renklerin, dünyaya, Kürt halkının da dahil olmak üzere, "Remzi Ketenci, Dünya TV'nin genel müdürü Pazar's Zaman söyledi.

Dünya TV geçtiğimiz ay düzenlenen bir törenle Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca ve Gaziantep'te birçok önde gelen isimlerinden de katıldığı deneme yayınlarına başladı.

Ketenci Dünya TV hazırlıklarına Haziran 2009 yılında başladı ve o projede Temmuz Aynı yıl dahil olduğunu söylüyor. "Bizim deneme yayınlarına devam etmektedir. Biz İstanbul'da profesyonel bir seslendirme stüdyosu var. Zaten biz Kürtçe yayın yapacak, çizgi film ve TV dizisi belgesel dublaj tamamladınız. Biz en iyi yayını hedefliyoruz "diye kaydediyor.

Ketenci onların izleyicileri için Ramazan İslami kutsal ay boyunca sürpriz olduğunu söyledi. "Biz) Şanlıurfa Balıklı Göl's programların canlı iftar (iftar yemeği yayın yapacak. Balıklı Göl Eyüp Sultan Doğu olacaktır. batı illerinde yaşayanlar çoğunlukla Eyüp Sultan Camii, İstanbul'da gitmek istemesini Ramazan boyunca İstanbulluların] için Ramazan ayında en popüler mekan [. Biz Balıklı Göl için iftar için Doğu halkımıza davet ediyoruz. Ayrıca (pre-dawn yemek) Van programların Sahur var. Bizim izleyiciler yakında canlı haber programları görmek mümkün olacak "diye açıklıyor.

Balıklı Göl Müslümanlar için kutsal bir yerdir. İslami geleneğe göre, her iki havuz ve balık kökeni İbrahim Peygamber'in bağlanmıştır. Peygamber, yerel hükümdar Nemrut zulmünden karşı korkuluk, yakalandı Yakındaki kalenin zirvesine taşıdı ve büyük bir şenlik ateşi altında içine aşağı fırlattı. Tanrı araya ve suya alevler dönüp yanan balık oturum açar.

Dünya TV: TRT 6 kardeş

ne geribildirim tür kanal aldı Sorular, Ketenci şöyle diyor: "Biz ne yapıyorsun şeyin iyi olduğunun bilincindeyiz. Hatta geç oldu şeydir. Tabii ki, o kim her demokratik girişim de bu bir karşı çıkacağını karşı çıkıyorlar. Ama sağ görüşlü çevrelerden çok olumlu tepkiler alıyorsunuz. Adam bilinmeyen bir düşmandır. Birbirimize farklı kültürleri teşvik ederek bu suni çekişmeler ortadan kaldırmaya çalışıyoruz, "diye vurguluyor.

Hükümetin TRT 6 açarak kayda değer bir adım attı dikkat çeken Ketenci hükümet yetkilileri TRT 6 kız kardeşi olarak Dünya TV tarif açıkladı. "Temsilciler bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının önde gelen de bize bizim girişimin çok önemli olduğunu vurgulayan onların mesajları teslim edilmesi. Yerliler de Dünya TV lansmanı ile mutluyuz. Onlar pek onların gözyaşları onlar Kürt Sırlar Dünyası '[Dünya onlar Türk yıllardır izliyorum Gizemler] TV serisi, of' versiyonu olarak adlandırılan görmek tutamaz "diyor.

o ki zorluklar yayın için yıllardır Kürt dilinin kullanımı beri var olan kısıtlamalar yeterli insan kaynakları ve maddi bulgu yüz kaçınılmazdır kabul eden Ketenci onlar bu engelleri aşmak söyledi. "Türkiye'de televizyon yayıncılığı uzun bir deneyime sahiptir. Ama Kürtçe yayın yapan böyle bir deneyimdir. Bu zorluklara rağmen, bu Önümüzde bizim heyecan avantajlarından yararlanarak, özel bir kanal olma ve en önemlisi hiçbir ayırım yapmadan Türkiye'de seven herkes çekin inanıyoruz "diye vurguluyor.

"Xêza Qederê" (Line of Destiny), "Nerina Dil" (Hearts Rhythm of), "Hevdîtına Mezın" (The Final Glance) ve "Cîhana Şiran" (Dünya Mysteries of) üzerinde yayın olacak TV dizileri arasında yer alıyor Dünya TV. kanal tarafından yayınlanan olacaktır belgeseller include "Eyne" (Ayna), bir seyahat programı Saim Orhan tarafından barındırılan ve "Mirovên Bîrdarî" (Anıtsal Personalities), burada Türk tarihi üzerine işaretleri bıraktı önde gelen isimlerinden hayatını vardır hikâye. Ayrıca TV genç dinleyiciler için hoş bir karikatür olacak. "Tarçın Û Hevalên Biz" (Tarçın ve arkadaşları) ile popüler karikatür "Caillou" Kürt çocuklar için sunulacaktır.

Pazar günkü Zaman, Dünya TV haber koordinatörü, Erhan Topal, onlar bölgenin gerçekleri insan tabanlı gazetecilik anlayışı ile ışık tutmaya çalışacağız "dedi Konuşma. Bölgede "Breaking gelişmeler, tabii ki, haber bülteninde bir yer olacak. Ama biz bu olayları genellemek olmaz. Ne yazık ki, bölgede gölgeleyebilir acı olayları kendi güzelliklerini. Biz bu güzellikleri altını çizmek için çalışacağız "dedi.

Geçen yıl hükümetleri öncesinde bu yana gerekli adımları Türkiye'nin on yıllardır süren Kürt sorunu, Türkiye'nin Güneydoğu adresi almak için yıl boyunca yoksulluk ve terörle mücadele ediyor başarısız oldu. İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) geçen yaz Türkiye'deki Kürtlerin haklarını artırmak için Kürt girişim başlattı.

Topal yabancı haber da haber bültenlerinde sırasında sunulacak diyor. "Dünya TV haber masası aynı zamanda Kürt dilinin güzelliklerini faydalanmak çalışırken de," diye ekler ise yerli halk tarafından anlaşılabilir bir dil kullanmaya çalışırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.