7 Ağustos 2010 Cumartesi

TÜRK FİLMİ ALTIN LEOPAR ÖDÜLÜ DAĞITILIYOR.

Son dört yıl içinde, Türk sinema Locarno Film Festivali, prestijli Altın Leopar dahil olmak üzere, nadiren de olsa ev ödül getirdi. festival başladı gibi, Türk yönetmenleri tanıma gibi, Tayfun Pirselimoğlu's 'Sac' büyük ödülü ve Özlem Sulak's '12 Eylül 'festivalin belgesel programına dahil olduğu için yarışıyor yarışıyor
Locarno Uluslararası Film Festivali İsviçre'de bu Cannes'da gibi ağır festivalleri arasında olmayabilir, Berlin ve Venedik, ama kesinlikle bir festival dünya sinemasının en gelecek vaadeden isimleri öğrenmek için takip etmektir. Bu yılki 63 yıllık festival 4 Ağustos tarihinde dünya prömiyeri ile Fransız yönetmen Benoit Jacquot's "Au Woods des bois" (Deep düşkün) Piazza Grande, ev muhteşem bir açık hava tarama açılmıştır.

Bu yıl yeni eğilimleri Locarno Film Festivali yeni sanat yönetmeni Olivier Père, Cannes Direktörlerin Fortnight önceki müdürü görür. Festival 11 tarzlarında 280 film ekran olacaktır. İki özellik yarışmalar, uluslararası rekabet, çağdaş bir film yapımcıları rekabet, bir Ernst Lubitsch retrospektif, şort Pardi di Domani bölümü (Leopards Tomorrow) 20. yıldönümü, özel gösterim kutlayan bir dizi için Locarno özel ödül işareti olacak Chiara Mastroianni, JIA Zhang-ke, Alain Tanner, Menahem Golan ve Francesco Rosi ve ABD'li aktör John C. Reilly ve Fransız sanatçı Philippe Parreno'nun için haraç.

Bu uluslararası film festivallerinde Türk sineması için, Semih Kaplanoğlu ile Berlin'de Altın Ayı kazanan "Bal" (Bal), Yeşim Ustaoğlu San Sebastian Pandora'nın Kutusu "ile (Pandora'nın Golden Seashell kazanan iyi bir yıl oldu Box) ve Mahmut Fazıl Coşkun Uzak İhtimal "ile" (Wrong Rosary) Rotterdam'da Tiger eve getiriyor. Henüz bir gurur isim bu listeye eklemek olabilir.

Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu's "Sac" (Saç) biri 18 film Altın Leopar için yarışıyor. Türk dinleyiciler onun ilk yönetmenlik gelen "Hiçbiryerde" (Nowhere Land) 2002 ve 2007 "Rıza" da onun "(ağrılar Autumn in) geçen yıl" Yeni Ortaktan Avrupa'ya Enerji Sancısı krediler yazılı olarak underrated's Tayfun Pirselimoğlu yönetmen ve yazar biliyorum. Ayrıca kendi adına dört kitap bir romancı olarak tanıdık bir isim. "Sac" adlı üçlemenin son bölümde Rıza "sonra" ve "İrin" (Sis), hangi Berlin Uluslararası Film Festivali Forum bölümünde geçen yıl gösterildi. "Sac" Hamdi, tehlikeli bir kadın üzerinde obsesses kanseri olan içe dönük erkeğin unutulmaz masal anlatır. Filmin Bruce LaBruce's "LA ile yarışacak diğer dünya sinema filmleri arasında Hamamı olarak Zombie, "Aaron Katz's" Soğuk İklim "ve Christophe Honore" Man ".

Türk sineması ve Leopard

Türkiye festival dan başka vurgulamak Özlem Sulak belgesel olacak, "12 Eylül" (12 Eylül). onlar hakkında 12 Eylül 1980 askeri darbesinin gün hatırladınız olarak Türkiye'den ortak üretim ve Almanya farklı yaşlarda 12 kişi ve farklı kökenden gelen görüşmeler bulunuyor. 12 Eylül darbesi ve sonrasında Türk sinema daha popüler konular, 50 idam yedi bin kişi hapse, ve politik muhalefet susturuldu vardır.

Locarno, Türk sinema yolculuğu geri 1960, Attila Tokatlı's "Denize İnen Sokak" (Sokak Descends Denizi'ne) festivalin uluslararası rekabetin bir parçası olduğunu, gider ve daha sonra Zeki Ökten's "Sürü" (Sürü), epik hikaye feodal baskıya ve 1979 yılında Altın Leopar kazandı. Locarno Film Festivali de 1998 yılında küresel izleyicilere Türk-Alman yönetmen Fatih Akın getirilmesi gördüm. Onun özelliği, ilk, suç draması "Kurz" (Short Sharp Shock) Altın Leopar için aday oldu, Schmerzlos und ve Özel Ödülü kazandı.

Türkiye'de maalesef birçok moviegoers görmedim Türk-Alman yönetmen Yılmaz Arslan'ın ilham filmi "Brudermord" (kardeş katili) iki Kürt mülteciler Almanya'da gelen trajik hikayesi. Film bir Golden Leopard en güçlü adayları 2005 yılında oldu ve Gümüş Leopar dahil dört ödül, kazanmak için gitti.

Türk aktör Tayanç Ayaydın En İyi bir küçük kasaba girişimci rolüyle ile yollarını İngiliz yönetmen Ben Hopkins "Pazar hızlı para kazanmak için arıyorum Aktör Gümüş Leopar kazanan zaman Locarno olarak Türkiye'ye en son ödülü iki yıl önce geldi: Bir Ticaret Masalı / Market: A Tale of Trade. "İşte bu Pirselimoğlu evde başka Leopard getiriyor umuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.