7 Ağustos 2010 Cumartesi

TÜRK SİYASETİNDE YÜZ VE SAÇ BIYIK ŞEKİLLLERİ

Bütün tartışmalar hükümet planı devriye sınır bölgesinde özel eğitimli askerler harcamak etrafında dönüyor ki, biri belki de en dışarıdakilerin: bıyıkları ne tür bu asker olacak şaşırtıcı mı?

Sakal Türkiye, büyük, kalın mors tarzı bıyıklı bir ve düzgün kesilmiş badem biçimli bir muhafazakar onu işaretleyebilirsiniz solcu gibi bir adam işaretleyebilirsiniz moda ibaret değildir.

sosyolog için Hüsamettin Arslan, Türkiye'de bıyık siyaset gerçekten Tanzimat ikinci döneminde başlangıç got göre, 1800'lü yıllarda Osmanlı İmparatorluğu'nun modernleşme hareketi.

"Türkler Almanlar ile yakın ilişkileri vardı, o dönemin aydınları bıyıkları kendi tarzı vardı; [Türk Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal] Atatürk'ün bir o bıyıkları ve de bizim 'Wilhelm' arama türü," Arslan demişti, Alman İmparatoru Wilhelm II tarzı - iki ucu havaya kadar uzanan - İstanbul ziyareti sırasında bir bıyık popüler açıklayan.

Bıyık konu en son tartışmanın kaynağı 16 Temmuz Hüseyin Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi ya da AKP, profesyonel askerlerden kadro hakkında bir tartışma sırasında konu getirdi iktidardaki genel başkan yardımcısı devriye ülkenin sınırları oluşturulmaktadır oldu Güneydoğu'da. Bir televizyona verdiği röportajda, Çelik bir anti-terör birimi Türkiye'nin güneydoğusunda 1990'lı yıllarda istihdam sevk ve birçok insan hakları ihlalleri suçlanan bir örneği olarak yeni kuvvetler gibi olmaz ne.

"Bu kadar Özel Harekat Timleri de yanlış olduğunu insanlardı. Orada kimin bıyıkları erkekler tipik MHP [Milliyetçi Hareket Partisi] militan göz ile aşağı asılmış, etrafında özel otomobil uzun namlulu silahlarla sürdüğümüzü, "Çelik dedi.

"Bu insanların yanlış eylemler bölge halkının büyük bir olumsuz etkisi olduğu ve PKK tarafına çoğu itti," dedi, yasadışı Kürdistan İşçi Partisi'ne atıfta ekledi.

"MHP bıyığı", "ülkücü" Türk ve tipik milliyetçiler tarafından giyilen, iki uzanan ucu ile karakterize adında bir at nalı iki tarafı gibi aşağıya doğru.

Çelik sözlerini, AKP genel başkan yardımcısı Türklük bir "düşman" söyleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, ertesi gün yanıt kızdıran ve "kutsal mücadele" özel ekipler halinde Türkiye'nin güneydoğusunda yıllardır meşgul edildi hakkında hiçbir şey bilmek Çelik suçladı.

"O, onların bıyıkları aşağı asılmış, çünkü MHP itibaren söylüyor," Bahçeli "dedi. "Şimdi ne yapacaksın? Bunlar özel bir ordu kurucu olan AKP] [. Bu 'ile kişilik bir ordu badem' olmak bıyıklı? "

Türkiye'deki bazı muhafazakar erkekler "(badem) tarzı, bir küçük ve düzgün kesilmiş bıyığı" badem lehine. hepsi eğitimsiz göz için, "" badem aynı görünse de olsa çok varyasyon farklı toplum üyelerinin ayırt sahiptir.

Bir kaynak bu tercih göre anonim kalmak, orada "badem" bıyıkları iki ana alt vardır. "Süleymancılar toplum ', dudak yukarı yanlarındaki uzanan tam badem' bıyıkları var," kaynak Hürriyet Daily News ve Ekonomik İnceleme söyledi. sosyal statü nedeniyle değişse de "Nurcular toplumun bıyıkları üst dudak göstermek için kesilmiş."

dini Gülen cemaati üyeleri ise, genellikle, özellikle gençlik traş temiz, kaynak ekledi.

Türkiye'nin, tabii, sakal bir siyasi anlam kazanmıştır tek yer değil. Birçok Müslüman ülke ve topluluklar, tam bir sakal da dindarlığın sembolü olarak görülüyor. Somali'de Taliban Afganistan ve Hizbul İslam gibi Radikal İslamcı gruplar, erkeklerin sakal ve katı şeriat görev doğrultusunda onların bıyıkları Döşeme emretti. İran, tam tersine, genel olarak, temiz traşlı stilleri tercih ama erkekler için stil damat onaylanan yakın zamanda yayımlanan bir liste üzerinde bir özenle kesilmiş keçi sakalı dahil.

bıyıkları ile ideolojik ifadesi daha Türkiye'de önceki yıllarda daha bugün popüler oldu sorulduğunda, gazeteci Ertuğrul Kürkçü Bianet dan yanıtladı: "Ben en iyi kişi cevap olmaz ki hep hapiste olduğu zaman o [siyasi eğilimler] en tecrübeli idi. Hapiste senin bıyıklı istiyorum nasıl Onlar seni istemiyorum. Onlar askeri yönetim zamanlarında zaten kazıttı var. "

Kürkçü göre, ideolojik moda marker bu tip her zaman daha tüm toplumun genelinde daha gençler arasında popüler oldu. "Parkas solcular 1970'lerde] tarafından [yıpranmış olduğunu, ama onları giydi üniversite öğrencileri vardı; tüm solcular gibi Parkas giydi değildi," dedi. O hapishanede 15 yıl önce yaptığı gibi Kürkçü şimdi, tam bir sakal takıyor. O onun genç gün "norm karşı bir yolu olarak büyümeye ama izin takmak değil dedi bir siyasi bugün yüzünde kıl anlam.

Sosyolog Arslan, bazen "Hitler bıyıklı olarak anılacaktır tarihinin bir başka örnek: küçük" diş fırçası "bıyık teklif etti." O küçük, o, dedesinin biri olduğu söylenir, diğer pek çok Türk, ülkenin ikinci dahil olduğu gibi Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve eski başbakan Şükrü Saraçoğlu Ali Fethi Okyar. Daha sonra bu siyasilerin yüz saç şekillendirme kadar değildi moda daha ideoloji hakkında daha fazla oldu, dedi.

Arslan göre, milliyetçi "ülkücü" tarzı varsayımı eski Türk ülkelerinin yöneticileri bıyıkları bu tür vardı türetilmiştir; aynı zamanda Türk bayrağını da hilal şeklinde olduğu söyleniyor. "Solcu bıyıkları ideolojik de var," dedi. "Onları bu sosyalist dünya liderleri veya Rus devrimcilerin gibi yapmaya çalıştım."

modası bu grup için değişmiş olsa da biter uzanan olmadan, kalın Büyük "mors tarzı" bıyıkları 1970'li yıllarda solcuların kesin işareti vardı. Bugün keçi sakalı (keçisakalı) biraz "solcu" olarak kabul edilir ya da en azından "entelektüel olarak," bazı çevrelerde, Arslan bu değerlendirme ile aynı fikirde olsa. "Keçi sakalı bir sakal büyüyen bir Masonik yoludur ve müzik, bir ya da solcu liberal bir Mason olabilir diyelim," dedi.

Arslan kendini bir bıyığı yok. O kişi bir bıyık bu iş takım elbise kimse yok ona ne zamandan beri doçent olmak için sınava onun kazıttı dedi. O onun sakal bir siyasi anlamı vardı ama bugün böyle bir yaklaşımı yüzeysel bulur düşünürdüm "dedi.

"İnsanlar bir 'mors' bıyıklı olabilir ve sağ kanat olmak," dedi. "Bir solcu adamın bıyıklı iyi büyümek değilse Veya, kendisi ve bir 'badem' bıyıklı olabilir hala bir solcu olabilir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.