3 Ağustos 2010 Salı

ANKARA ÇANKIRI BİR GÜNLÜK GEZİ NOTLARI

Çok daha az kişi otobüse atlamalı ve yukarı Çankırı için pozisyonunda olmasına rağmen, sadece bir saat-ve-bir buçuk uzak ve) eski Selçuk mescit (şapel arasında değişen konumlar sahip çıkıyor, güzel bir koleksiyon aracılığıyla düşünüyorum Osmanlı evleri ve camileri, ne bir mağara olarak faturalandırılmış, fakat aslında büyük bir tuz benim.

Sık sık karşılaşıldığı gibi, ilk izlenimler biraz yanıltıcıdır. Çankırı yüksek sokak beton shop-cum-konut blokları uzun kanyonudur. Bunlardan biri blok, ancak iyi yer senin keşifler başlamak için küçük bir müze ev. Burada Hitit öncedir kentin uzun tarihi kanıtları incelemek mümkün olacak. Bununla birlikte, şehrin büyük bir kırmızı kil vazo bir düğün görüntüleri süslüdür en önemli antik, bıraktı. daha büyük bir kopyası şehrin bir simgesi olarak otobüs durağı yakınında duran süre orijinal şimdi Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi bulunmaktadır.

Bir oda güzel aydınlatılmış cam şişelerde Romalılara, Çankırı ilk Gangra adı verildi ve daha sonra Germanicopolis kadar uzanan bir koleksiyon göstermek does rağmen müze, çok samimi bir makeover ihtiyacı vardır. Ne olsa, stok yapan bir broşür tüm konumlar listesi, müze ve Tatlıçay nehre doğru başın arkasında hangi gerektiğini ördek tutarak ile kasaba birlikte bir harita. Umarım Taş Mektep, bir heybetli taş yapılı okul sırt 1886 içinde Mustafa Kemal Atatürk ne zaman üzerinde tur şapkalar lehine fes kaldırılması Şapka Kanunu teşvik etmek kaldı kalma yakın çıkacaktır. Şimdi bir Güzel Sanatlar Lisesi olarak hizmet vermektedir.

Taş Mektep güzel boyanmış Osmanlı evlerinin arka arkaya, biri bir postane ve kütüphane içeriyor kullanılan stand yolun hemen, ancak karşısında şimdi bir model "Yaran Evi" erkekler konuşmak için bir araya geleceğini bir yer olarak restore edilmiş, biraz yol onlar Güneydoğu'da Şanlıurfa iyi bilinen Şıra gecesis sırasında yaptım. Bir yaran Gecesi sabah namazı kılındı akşam namazından hemen sonra hemen önce tarihe sürdü ve erkekler için sadece birlikte eğlenmek için değil, aynı zamanda acil sorunlarını tartışmak için bir fırsat sundu. Bugün Yaran Evi zemin katta Mustafa Soydan, tanınmış bir yerel gazeteci, anısına küçük bir müze ile özel bir yemek kulüp daha fazla gibi.

Taş Mescit: Kentin en eski site

sen ve nehir, baş kuzey haç Eğer Taş Mescit Caddesi boyunca size Çankırı en saygıdeğer sitesi, kale benzeri Taş Mescit (Stone Chapel) hangi geri 1235 ve büyük Selçuk Kral Alaeddin Keykubad zamanında tarihleri gelecek sola dönün . Temelde bir hastane ve kimin türbe içine görülebilir yerel valisi Cemalettin Feruh tarafından ödenen seminer gibi binaların bir koleksiyon parçası kurdu. Selçuk yapıları, onun en etkileyici dış özelliği ile her zamanki gibi özenle oyulmuş kapı, çift merdiven ile ulaşılan, ama merdiven altında üçgen orada olağanüstü bir tek iki yılan birbirine etrafında dolaşık oyma's. Tıbbın simgesi, özgün yana kesildi hastane, kimden, birlikte bu müzede görülebilir eczane simgeleyen bir yılan sarılı yuvarlak bir fincan geldi olması gerekir. Bina sonunda bir derviş misafir oldu. Bugün küçük bir caminin.

Bu enerji ile kuzey Tatlıçay kıyısı boyunca aktarmak ve Çankırı Kalesi (kale kalıntısı için tırmanma), Emir Karatekin Bey, kabile reisi adının verileceği yeni bir cami üzerinde yol yapı çalışmaları atlayarak isteyebilirsiniz kim 1074 yılında Selçukluların için komşu kasabaların Çankırı ele geçirdi. Aksi halde Büyük Cami (Büyük Cami) arayışı içinde şehir merkezine, o 1558 yılında Sultan Süleyman Sadık Kalfa altında okumuş bir mimar tarafından Kanuni döneminde inşa edilmiştir, çünkü aynı zamanda Sultan Süleyman Cami olarak bilinen dönebilirsiniz büyük Mimar Sinan. o Çivitçioğlu Medresesi, geri 1754 ve yarı içten açık bir etnografik müze olarak uzanan ve çekici yeni restore standları yanında.

Pretty olarak ise, Çivitçioğlu Buğdaypazarı (Buğday Pazarı) Medresesi, Buğdaypazarı Cami önünde bir avlunun bir tarafında yanında çalışan bir zarif şerefeli kurarak güzellik kazık geride bıraktı olduğunu. Buğday Pazarı (Buğday Pazarı) Çankırı bölümünün kalbi nerede güzel eski Osmanlı evlerinin en bulunabilir duruyor. Birkaç restore edilmiş veya yukarı yamalı fakat birçok onarım kötü durumdadır, sahiplerinin çoktan Ankara ve İstanbul'da daha rahat hayat geçti. etrafında dolaşmak gibi, oldukça çirkin, beton suratlı ahşap saat kulesi muhtemelen geri 1886 kadar uzanan üzerine ama rastlamak olabilir muhtemelen tahta 1901 yılında Sultan Abdülhamid II katılım 25 yıldönümü. Hatta alışılmadık bir restorasyon, ortak bir çamaşırhane (çamaşırhane) geri 1.885 kalma ve kullanımı üzerine 1980 kadar yakın bir etkinlik salonu olarak yeni bir hayat verildi rastlamak olabilir.

rock Türkiye'nin tek büyük rezerv tuz

Birisi size Tuz Mağarası (Tuz Mağarası) söz bağlıdır önce Çankırı uzun olmayacak. işaret işaret rağmen kendi araç sayesinde yuvarlanma açık kırsal hoş bir sürücü 20 kilometre şehrin doğu, güney sadece bir fabrika bahseder, bu yüzden size hakkında kavramak gerekir. Oraya rağmen, sadece kapıda yeryüzünde büyük bir yarık içine bir tepe ve sağ düşürüyorlardı önce bilgi bırakmak gerekir. Bu, Türkiye'de kaya tuzu en büyük tek rezerv olduğu ve bunun istismar edildiğini sürece önce Hitit kez düşünülmektedir. Bugün 15 erkek hala tuz 500 ton her gün üreten maden, çalışmak. bazı insanlar yerel de başucu lambaları ve diğer hediyelik eşya içine işe rağmen pişirme için ülke genelinde, tüm satılıyor.

Bu oldukça huşu uyandıran mayın içinde park ve dışarı incelemek üzere elde edeceksiniz. 15 derecelik sabit sıcaklığı Celsius, o hoş serin bunaltıcı ısı dış ile karşılaştırıldığında, ve bir galeri yerel sanat okulu öğrencileri tarafından kaya tuzu heykeller küçük bir sergi ile, hem de ile hatırlatıcı dışarı kitted oldu bir kez mayın sahibi ve giriş için tuz iletmek için kullanılan demiryolu parça bir streç ait yıpranmış eski Landau şeklinde kez geçmiş şimdi bazı tek ve en uzak kazı dan buçuk kilometre. Geçmişin Bir çok üzücü hatırlatma iyi yaklaşık 250 yıl önce mayın içine üzerinden düşmüş bir doğal mumyalanmış eşek inanılan şeklini alır. orada yerleştirildi üzerinde bir durumda tavşan kısa bir süre önce şirket tutmak.

Turizm hala Çankırı onun bebeklik olmak, orada birkaç iyi oteller seçim var. ve en çok merkezi Sim Prestige, alt katta oda yenilenmiş, ve daha ucuz, en iyi eski moda olanlar daha yukarı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.