3 Ağustos 2010 Salı

İRAN SUÇLU KADININ BREZİLYA'YA GİTME İSTEĞİNİ REDDETTİ...

İran Salı büyük olasılıkla Brezilyalı başkanının teklifi İranlı bir kadın zina suçlu sığınma hakkı vermek ve ölüm taşlama mahkum reddetmek ifade etti.
43 yaşındaki Sakineh Muhammedi Ashtiani örneği en azından geçici olarak ona cümlenin taşlama parçası çekilmek İran istenirse uluslararası bir isyana yol açtı. iki annesi hâlâ, ancak idam olabilir.

"Bir bildiğimiz kadarıyla, (Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula) da Silva muhtemelen durum hakkında yeterli bilgi almamış, çok insancıl ve duygusal bir insandır," bakanlığı sözcüsü Ramin Mehmanparast dedi.

Daha fazla bilgi cumhurbaşkanına bir suçlu suçlu bir birey «hakkında netleşmesi için, sağlanacak sözlerine ekledi». İran kadın da cinayetten mahkum olduğu belirtildi.

ölüm cezası üzerine haykırış bir uluslararası toplum ile İran ilişkilerinde son dikenli gibi, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve uluslararası insan hakları grupları yürütme kalmak Tahran çağırdı olması.

Silva Cumartesi günü Brezilya ona siyasi sığınma verebilir "dedi.

Silva hükümetinin son yıllarda Tahran'la yakın ilişkiler kurmuştur ve Türkiye ile bir öneri, nükleer programı nedeniyle Batı ile İran anlaşmazlığını çözme amaçlı form çalıştı.

ABD ve müttefiklerinin nükleer silah geliştirmek için örtü olarak sivil nükleer programını kullanarak İran suçluyorlar. İran, kendi programını barışçıl amaçlı elektrik üretimi gibi tasarlanmıştır söyleyerek şarj reddediyor.

mobilya |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.