3 Ağustos 2010 Salı

MİT RAPORLARINDA MADIMAK VE HATAY DÖRTYOL OLAYLARININ PROVOKE EDİCİ OLDUĞU YAZIYORDU.

Yakın tarihli bir raporu Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından hazırlanan önerdi ki Dörtyol, Hatay ilinde teröristler tarafından kasabasında dört polis memurunun öldürülmesi aşağıdaki geçen hafta atmosfer için gerekli yaratmak amaçlanmıştır patlak etnik çatışma bir Madımak- olay gibi.
Madımak olayı 2 Temmuz 1993 tarihinde, Sivas, kente Pir Sultan Abdal Şenliği katılmak için seyahat 35 insanların Madımak Otel ateşe provokasyonlar aşağıdaki kurulmuştur öldü gerçekleşti. o öldürdü arasında yazar, şair ve halk müziği şarkıcıları edildi. Elli bir kişi yaralandı. İki saldırganların öldü. MİT raporuna göre, ne zaman protestocu set hemen itfaiye eri olarak adlandırılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Dörtyol inşaat, kasaba polis ışıl ışıl.

Itfaiyeciler belediye şu anda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından işletilen tarafından istihdam edilmektedir. Çok geçmeden itfaiye yangın olay yerine gelen ancak bıraktı söndürme olmadan. Onlar gittikten olarak onlar elleriyle zafer işareti yaptı. Rapora göre, itfaiye reddine yangın koymak öneriyor dışarı tanık arzu ikinci bir Madımak kriz güçlü bir gösterge oldu.

Dörtyol yüksek gerilim merkezi geçtiğimiz hafta Pazartesi günü bir milliyetçi grup, terör örgütü Kürdistan İşçi aleyhine sloganlar ilahi ilçe Kürt yanlısı BDP ofis ateşe bundan sonra ne zaman dört polis memuru polis cruiser bir terör saldırısında öldürüldü başlamıştı 'Party (PKK). Gerilim yüksek kentte geçen hafta boyunca koştu.

MİT raporu da polis itfaiye tutumu hakkında Dörtyol Savcılığının haberdar olduğunu söyledi. Buna karşılık, ofis şöyle dedi: "Sen ilahiyi sloganlar terörist PKK] lehine [BDP destekçilerine karşı önlem almazlarsa, bu nedenle gerek yoktur itfaiye karşı harekete geçmek için ya bir."

Savcılık daha sonra şehirde gerginlik artıyor sonra gözaltına alınan 30 milliyetçileri serbest bırakmak için Dörtyol Emniyet Müdürlüğü sordu. Istek, MİT raporuna göre, şehir içinde daha fazla kaos karıştırmaya yardımcı amaçlanmıştır.

iddia Leyla Zana, eski bir Kürt politikacı, BDP çok geniş bir üye grubu ile şehir ziyaret etmek için kurulmuştur ortaya sonra Tension Dörtyol yükselmeye devam etti. Iddia şehrin büyük meydanında Dörtyol girmesini heyet önlemek amacıyla toplanmıştır milliyetçi sakinleri, paniğe. Heyet Hatay geldi, ama Zana olmadan, ama şehirde durumu incelemek için güvenlik güçleri onu Dörtyol girmesine izin vermedi.

MİT raporunda ayrıca Hatay, Şefik Çirkin ve Lütfi Kaşıkçı, MHP Ülkü Ocakları başkanı olarak MHP il başkanı etkisini gösterdi - Partinin gençlik kolu - milliyetçi grup kentinde protesto gör. Ayrıca, MHP Hatay Milletvekili Süleyman Çirkin şehirde daha fazla gerginlik tahrik, canlı yayınlarında sırasında o PKK şiddeti karşısında Hatay sakinlerinin tepkisi "sıradan olduğunu belirtti katılan çalıştı."

Sinan OĞAN, Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı göre, Meclis bir komisyon Dörtyol olayları incelemek üzere ayarlamanız gerekir. Aksi takdirde, şehir içinde Türkiye'nin şahit olacaksınız başka büyük provokasyon kaçınılmazdır.

"Ne zaman PKK ilk ortaya çıktığı, onlar sokak bir avuç çalışma bullies olduğunu söyledi. Hareketsizlik terör örgütü hızlı büyümesine katkıda bulunmuştur. Bir meclis komisyonu, Dörtyol olayları soruşturmak üzere ayarlanmış olmalıdır "dedi. Ogan da saf şans ki Hatay'da şiddet olaylarında can kaybı olmadı söyledi. "Had kan iki tarafın [Türkler ve Kürtler], biz tehlikeli bir süreç girmiş olacaktı dökülmüştür. Biz olayların ciddiyeti göz ardı edilmemelidir ancak detaylı bir soruşturma başlatmayı hemen] [, "diye ekledi.

Bu arada, İçişleri Bakanı Beşir Atalay Pazar günü PKK saldırısı sonrasında orada şöyle Dörtyol içinde provokasyon olasılığı gündeme şeyin kadar basit değil onlar Hatay'da görünmektedir. "Olay bütün karmaşıklığı özel istihbarat ekipleri tarafından analiz ediliyor. Ne] istediğiniz provokatörleri [anayasa değişiklik paketi] bir halk referandum [huzurlu bir atmosfer sabote etmek için ise, "bakanı kaydetti.

Türkiye bir hükümet destekli paket konusunda bir referandum olarak 12 Eylül tarihinde Anayasa değişikliği için oy ayarlanır. paketi tamamlandı beri gerilim giderek artmaktadır. Güvenlik ekipleri paketi rakipler daha fazla şiddet ülkede anayasa değişikliklerinin karşı oy insanları teşvik etmek için umutlarını pinning olduğuna inanıyoruz.

Milli Emniyet Müdürlüğü Türkiye genelinde etnik tahrik "karşı" gizli bir haber, Pazartesi günü tüm polis uyardı. Unutmayın provokatörleri farklı etnik grupların üyeleri arasında gerginlik kışkırtmak için umut ediyor uyardı.

haber göre, provokatörleri ev daha gerginlik çoklu etnik gruplara şehirlerin sakinleri izlemekte olduğunu. Onlar, gruplar arasında şiddetli çatışmalar içine bu tırmanan umut fırsatı sakinleri kışkırtmak için kaçırmayacaksınız. Duyuru ayrıca provokatörleri esas olarak çeşitli suçlar geçmişte mahkum edildi insanlar uyarıyor.

öldürülen asker ve konferanslar ve toplantılar terör saldırılarının ardından düzenlenen Cenaze törenleri vesilelerle provokatörleri tarafından kaçırılmaması gereken, duyuru göre. Provokatörleri genellikle Türkiye'de Türkler ve Kürtler arasındaki gerginlik derinleştirmek için bu tür etkinliklerde katılımcıların milliyetçi duyguları istismar.

Notu da BDP ofis ve parti üyelerinin yanı sıra MHP üyeleri, Büyük Birlik Partisi (BBP), Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları - BBP gençlik kolu - yakında eylemlerine hedef olabilir uyardı kışkırtmanın. Fark kentlerde güvenlik tedbirlerini artırmak için polis istedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.