3 Ağustos 2010 Salı

TERFİ ÖNCESİ YÜKSEK ASKERİ ŞURA SON HALİNİ ALDI.

Promosyon veya 134 general ve amiraller emekli 45 albay general rütbesine terfi olması beklenen konsey tarafından tartışılmaktadır. En kritik karar konsey, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, bu yıl 11 generalin şüphelenilen mümkün promosyon endişeleri yapma imkanına sahip olacağını yıkıcı Sledgehammer darbe arsa katkısı var. Konsey Pazar günü bir unprecedentedly gergin bir atmosferde toplandı - Sledgehammer sonda tüm bu yıl terfi için umut olmuştu bu 11 generaller de dahil olmak üzere 102 subay tutuklama, sipariş bir parçası olarak 23 Temmuz mahkeme kararıyla neden oldu.


kendi kararları konseyin resmi ilan yapılmaz iken 4 Ağustos yılına kadar toplantı ve tamamlanır kararları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için, kulis başkenti görüşmeler sunulacak, bir ara formül dan terfi generallerin önlemek için işaret gelecekteki kariyer engellemekten olmadan bu yıl en olası karar konsey tarafından yatırılır olmaktır.

Uzmanlar, ancak bu tür bir çözüm, hangi bildirildi mevcut Yazıların içinde ofis şüpheli generaller 'açısından uzanır, hala ordu üzerinde dolambaçlı komplo gölge kaldırmak için yeterli değildir altını çizer.

"Ben konseyi geçici bir çözüm üzerinde anlaşma olacağını düşünüyorum. şartları olanlar açısından daha önce genişletilmiş oldu yine uzun olmayacaktır. Onlar emekliye ayrılacak. O halde tanıtımı için umut vardı bir yıl daha geçerli saflarında verilecektir. Ancak tutuklama Ceza Muhakemesi (CMUK)] Türkiye'nin eski Kodu gıyaben [tutuklu anlamına gelir. Bu şüphelilerin yakın mahkemeye alınmalı ve tutuklandı olmalıdır. yalnız edelim, onlar askerlik ile ilişiği kesilir olmalıdır terfi, "emekli askeri hakim Faik Tarımcıoğlu Today's Zaman söyledi.

Hatırlatarak bu resmi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) politika suçlu duruma herhangi bir subayın terfi engelleyen, Tarımcıoğlu hukuk ve demokrasi bu kuralın aslında gerektiren dedi askeri bu şüpheli suçluların azli.

o Madde 65 TSK Çalışanlar Kanununun kristal subay promosyon açık, suçlamalar söz konusu generallerin yönelttikleri askeri yargıç Ümit Kardaş puan emekli vurgulayan. "Bu iddianamede ciddi suçlamalar ve bu iddianamenin mahkeme tarafından kabul edildi. demokratik hukuk devleti, darbe planları yer değil sadece generaller değil, aynı zamanda düz olanlar siyaset yaptıklarını ilişiği kesilir, "diye Today's Zaman söyledi.

Madde 65 TSK Çalışanlar Kanununun bu ya hapsedilir yargılanıyor askeri bir üyesi terfi olamaz öngörmektedir. O yasa ihlal terfi ise ek olarak, Madde 82 Sicil Subayını Hakkında Yönetmeliğin subay promosyon iptal gerektirir. Henüz tutuklandı henüz Ancak Genelkurmay görüşünü 11 generaller hala terfi edebilir olmak için, bilinmektedir.

Emekli Albay Mesut Ülker altını çizen, halkın ne hukuk devleti gerektirir onların promosyon yerine darbe şüpheli kişilerin sınırdışı bekliyor. "Türkiye daha demokratik olması için mücadele ediyor. Nobody's yıldız veya rütbe daha sisteminin kaderi daha önemlidir. Askeri kurumda devam dayanışma kültürünün aşılması zor anlar yaşıyor. Ama o galip gelecektir. Bir tarih onlar hesabına denilen hiç gelir] subayların [. Ama sonunda herkes kendi konumunu sınırları içinde kalacak "dedi. Ülker de bu generallerin terfi bekliyoruz değil, kendi çıkarma da gündeme YAS aşağıdaki yükselebilir ekliyor.

Karşı Gov't, başkan yine firma Sledgehammer promosyonları '
Toplantının ikinci gününde göre backstage konuşmak, konsey YAS toplama arifesinde başbakana sunulmuştur üç raporları - Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı, iki hazırlanan aldı raporlar: Bir hukukçular tarafından başka bir Genelkurmay tarafından yasal müsteşarı.

hukukçular tarafından hazırlanan hem Adalet Bakanlığı raporu ve Savunma Bakanlığı raporu, 11 generaller, rapor Genelkurmay tarafından hazırlanan terfi edilemeyen ve Savunma Bakanlığı tarafından sunulan dedi iken herhangi bir yasal engel teşviki önlemek olduğunu söyledi Bu generaller.

Hükümet belli ki Genelkurmay ile oran Sledgehammer desteklenmesi konusunda bir şüpheliyi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile açıkça Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve güç durumdaki generaller öncesinde kritik YAS of promosyonlar aramaya değil sorma toplama. Birkaç Türk gazete de dün bu dava sırasında Cumhurbaşkanı Gül de generallerin promosyon yaptığı muhalefet firma standları bildirdi. olağanüstü toplantıya yılında haftasonu askeri şefi ile yapılan Gül bildirildi bu generaller ayrıcalıklı görünür ve mezar suçlamalar karşısında koruma onlara karşı mahkeme iddianamede tesviye olmak onlar teşvik edilmelidir dedi.

YAS kararlar başkan, başbakan ve savunma bakanı tarafından yürürlüğe girmeden önce onaylanmalıdır. Gözlemciler üç kararlar insanların karşılamak için yeterli olmayacaktır tarafından bir açıklama, bunun yerine, cumhurbaşkanı, başbakan ve savunma bakanının bu tür promosyon kararları için imzaladılar reddederek olarak bir şey daha aktif, yapmalıyım iddia demek yasasını ihlal dan TSK engeller.

Erdoğan, bu yıl tüm YAS toplantılara katılmak ve karar 5 Ağustos ile diğer tüm nişan iptal etti. Erdoğan'ın geçen yılki YAS sadece açılış oturumuna katılan beri kararını bu sene olacak bir işareti olarak tüm promosyonlar bu yılki YAS sırasında müdahale sayılır tüm oturumlarda kadar göstermek için.

11 generaller umarak bunların tutuklanması için mahkeme kararına rağmen şunlardır: terfi için General Nejat Bek, Başkan Yardımcısı Amiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Ahmet Yavuz, Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tümgeneral Salim Erkal Bektaş, Maj . Gen Abdullah Dalay, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Brig. General Ali Aydın, Arka Adm Ahmet Türkmen, Tümgeneral İhsan Balabanlı ve Arka Amiral Abdullah Gavramoğlu. Şüpheliler başarısız bir girişimi Meclis yok etmek ve hükümeti devirmek suçlanıyorlar. Bu tür suçlamaları kadar 20 yıl hapis cezası gerektirir.

Balyoz şüpheli bir darbe planı 2003 yılında bir askeri toplantıda biçimleniyor. Plana göre, askeri olarak şiddet yoluyla toplumda aralarında İstanbul'da Fatih ve Beyazıt Camii bombalı saldırılar planladıkları edilerek sistemli kışkırtmak kaos için. Komplo iddia edilen bir askeri devralma için zemin hükümeti zayıflatmak için çalışıyordu.

Generaller bildirildi yüksek güvenlikli askeri taksitle muhafaza edilmekte ve temyiz İstanbul Yüksek 11. Mahkemesi'nde avukatları tarafından yayımlandı sonuçlandırılması için bekliyoruz. Genelkurmay gün için belli çabaların tutuklama önlemek için ağır eleştirilere hedef oldu.

Başbuğ son YAS toplantı
Bu yılki YAS de sonuncusu Orgeneral Başbuğ tarafından kim aşağı Ağustos ayı sonlarında adım katılacağı olma unvanını almıştır. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, emekli nedeniyle Şefi yerini alacak. En kritik kararlar bu yılki YAS de yeni kara kuvvetleri komutanı olacak. Iğsız kara kuvvetleri komutanı Koşaner yerine terfi etmek, askeri uygulama şimdiye kadar uygun, ama beklenen yeni komuta kademesinin açık YAS sonra olacak.

Ancak, Iğsız ismi hükümet aleyhinde bir iddia edilen darbe planı belirtilir. O Albay Dursun Çiçek için sipariş bir eylem planı iktidar partisi ve inanca dayalı Gülen hareketi zayıflatmak hazırlamak için olduğu düşünülüyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.