3 Ağustos 2010 Salı

HERONLARLA HANTEPE BASKINI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ.

Heron insansız hava araçları (İHA) 30 güvenlik birimleri - Genelkurmay da dahil olmak üzere bilgi - her Temmuz ortasında Çukurca, Hakkari ilinde Hantepe karakoluna terörist saldırı ikinci, ancak güvenlik güçlerinin karşı eylemde başarısız terörist grup, Taraf gazetesinin Pazartesi günü çıkan bir habere göre.
Günlük Güvenlik birimlerinin saldırı izledi iddia edilen istihbarat Herons tarafından sağlanan ancak canlı saldırıya sahne yaralı askerleri kurtarmak için herhangi bir ek ateş gücü göndermedik. Saldırı yedi askerin ölümüyle sonuçlandı.

Herons Hantepe bölgesinde saldırı yaklaşık 20 dakika önce terör örgütü tespit edildi. Heron istihbarat dayanarak, Genelkurmay karargahı dahil karakolda komutanları ve 30 güvenlik birimleri, Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) bölgesinde tehdit hakkında bilgi verildi.

Ama birimleri tamamen istihbarat ihmal ve teröristlerin kanlı misyonu ile yapıldı kadar harekete geçmemesi ve bölgeden ayrıldı.

Taraf da Hantepe karakoluna Herons tarafından yakalanan yaklaşık teröristlerin birkaç görüntü yayınladı.

güvenlik güçlerinin istihbarat PKK teröristleri Hantepe karakoluna saldırı planlamakla aldı sonra resimlere göre, bir Heron bölgeye sevk edildi. 2 civarında 20 Temmuz'da, uçak bir terör örgütünün Fotoğraf çekimi alanında başlayan duyuyorum. Resimler hemen Yüksekova Tümen Birimine aktarıldı. Birim bölgeye yardım ve saldırı helikopterleri göndermek istendi. önce etrafında 02:30 olarak, PKK'lı teröristlerin karakola yaklaşan ve Herons devriye alan başlamış ilgili güvenlik birimlerine teröristlerin görüntüleri göndermek devam etti. Hiçbir yardım veya saldırı helikopteri zaman alan ulaştı.

Teröristler, Heron resimlere göre önce 02:34 at karakoluna düzenlediği ilk saldırı başlattı. Bir roket teröristler tarafından başlatılan, ancak hedefine özledim. A Heron görüntü daha sonra yedi PKK'lı teröristlerin bomba ve silahlarla karakola yaklaşan gösterdi iki dakika ele geçirdi.

02:39 teröristler önce de askerlerin gece seyretmek karakoluna ateş açmaya başladı. Ayrı bir Heron görüntü, bir terörist askerlere el bombası atma görülmektedir. el bombası patlama kaçtı Askerler dağınık ve sığınak aradı. Bununla birlikte, ikinci ve üçüncü el bombası patlama hedef alındı. tepeler Hantepe karakoluna çevreleyen PKK terör saklandığı başka Heron görüntüde askerlerin ateş görülür.

Hayır helikopter veya savaş uçağı sahne geldi. karakolda askerlerin tamamen kendi kaderine bırakılmıştır. Bu arada, Herons askerleri teröristlerin kurşunuyla görüntüleri ele geçirdi. Görüntüleri aynı anda Genelkurmay karargahı ve diğer güvenlik birimlerine aktarıldı. A Yakındaki bölünme birim yaklaşık 15 dakika Hantepe karakoluna bir yardım ve saldırı helikopteri göndermeniz gerekir gerekiyordu, ama hiçbiri bile fazla bir saat geçtikten olmasına rağmen geldi. 02:54 teröristler önce de geldi karakoluna 10 metre içinde. Bu arada, el bombası saldırıları ve silah askerler de azalmadan devam etti. İki asker daha teröristler tarafından anda öldürüldü. Kendine güvenen hiçbir askeri yardımı bölgeye ulaşacak, PKK'lı teröristlerin çevresinde herhangi bir canlı asker için, kontrol ve 03:16 de onlar saldırı mahallinden kaçan başladı duyuyorum.

Onlar Kuzey Irak için sol olarak güvenlik birimlerine görüntü aktarıldı, ama hala hiçbir eylemin Herons teröristlerin görüntülerini ele geçirdi. Helikopter ve savaş uçağı bölgede önce sadece 4 civarında ulaştı

Taraf göre, askeri yetkililer artık PKK teröristleri ve Hantepe karakoluna terörist saldırılara karşı askeri eylemsizliğin Heron görüntüleri araştırıyor. Bir askeri yüksek kim Taraf için gizli kalmak koşuluyla konuşan kadar neden hiçbir askeri yardım karakoluna açık Heron istihbarat rağmen gönderilen soruşturma Genelkurmay söyledi.

"Akıl beklenen bir PKK saldırısı konusunda alınan ve bir Heron bölgeye gönderildi. karakoluna] üzerinde saldırı [Heron ikinci tarafından ikinci, ama bir helikopter ya da savaşçı alana jetleri göndermek vermedi Heron görüntüleri izledim o [subayların] yakalandı. Askeri personel şimdi neden hiçbir yardım karakoluna sevk edildi araştırıyoruz. Biz kötü, ama hava söylendi görüntüler gökyüzü oldukça net bir zamanda olduğunu göstermektedir. Arkadaşlar [ordu subayları bölgedeki] hava üzerinde 'deyimi inanıyorum' bir girişim gerçeği örtbas oldu. görüntüleri, biz el bombası patlayan duman görebilirsiniz. Gökyüzü kadar duman için net ekran meydana çıkar, "subay günlük tarafından şeklindeki sözleri oldu.

Asker Yaralı: Geceleri Gediktepe hiçbir çoban gördüm

Bu arada, 19 Haziran tarihinde Şemdinli, Hakkari, ve Gediktepe bölgede ayrı bir PKK saldırısı kaçan bir askerin o gece General Gürbüz Kaya tarafından son sözlerini çelişir bölgede herhangi bir çoban görmedim söyledi Hakkari Tümen Komutanı.

Saldırıdan kısa bir süre sonra, komutanı güvenlik kameraları ama bireyler Şemdinli sınır birim yaklaşan görüntülerini ele geçiren yaptığı açıklamada, onlar kaçakçı ya çoban olduğuna inanıyordu zamanda.

PKK saldırı dokuz asker ve 16 diğer bölgede yaralı ölü bıraktı. "Ben bölgede fazla bir yıl süreyle görev yaptı. Geceleri sınır birim etrafında tek bir çoban görmedim. Çobanlar cesaret orada gece asmak zorunda değilsiniz, "Necati Yurt kaydetti. Yurt de Gediktepe sınır birim alanda planlı bir PKK saldırısı hakkında önceden, ama istihbarat aldıklarını güvenlik güçlerinin ne saldırı hedef gerekiyordu olduğunu bilmiyordum "dedi.

"Onlar daha tedbirleri alması gerekir. ... Her şey çok kolay oldu. Biz ne yapacağını bilmiyordu. Bir termal kameralar kontrol etmek için görevlendirildi dostlarım, of, şehit oldu. Biz hangi yöne teröristler gelen bilmiyordum. Her yeri cehenneme bir dakika içinde döndü. Tanrı bu cehennemden bizi kurtarmak için dua etti, "Yurt ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.