3 Ağustos 2010 Salı

ÇUKURCADA ŞEHİT OLAN ASKERLERİN AİLELERİ GENELKURMAYI PROTESTO ETTİ.

bir mayın patlaması Türk ordusunun geçen yıl Çukurca Hakkari ilinde ekilen sonucu öldürülen yedi askerin aile üyeleri Genelkurmay, bu yılki Yüksek Askeri Şura (içinde şüpheli generallerin terfi ele protesto var YAS) toplantısı.
Ailelerin Kürdistan İşçi Partisi (PKK) Tümgeneral Gürbüz Kaya, Hakkari Tümen Komutanlığı komutanı Şemdinli'de teröristler tarafından dokuz askerin Haziran öldürülmesi için suçlayabilirsin. Kaya ateş altında o güvenlik kameraları, ancak bireylerin Şemdinli sınır birim yaklaşan görüntüleri çekilen dedi geldi ki onlar da çobanlar ya da kaçakçılar olduğuna inanıyordu zamanda. "Görüntüleri görünce, biz bölgeye silah ateş etmeye başladı ama herhangi bir yanıt alınamamış.

Biz onlar çobanlar, köylüler ya da kaçakçılar sanıyordum, "dedi.

Genel geçen yıl 27 Mayıs tarihinde Çukurca yedi askerin öldüğü bir mayın patlaması nedeniyle sonra benzer tartışmalı açıklamalar yapmıştı. "Önemli olan hiç değildir. Biz hayatımızın pahasına savaşıyorlar. Birkaç basit hatalar yapılabilir "diye bir ses kayıt şeklindeki sözleri oldu. Kaya sözlerini, birçok görevinin yürütülmesinde ihmal için genel karşı bir askeri subay olarak eylemde askeri mahkemeler soran ile öfke yarattı.

Raziye Demirci, Deniz Demirci Çukurca öldürüldü anne, Ankara'da tüm belleğine kazınmış çığlıkları. "Onlar ki PKK üyeleri çobanlar sanıyordum söyledi. Ben bir anneyim. Oğlumu çok zorluklara kalıcı kaldırdı. Ben Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve bunun bir yıl olduğunu söylüyorlar. o bizim asker korumak yapamıyorsanız, istifa gerekir, "dedi.

Çukurca mayın patlamasında kısa bir süre sonra, Türk ordusu, mayın terörist PKK tarafından dikildi duyurdu. Ama daha fazla araştırma yapılması daha sonra mayın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ait Gen Kaya sipariş üzerine dikilmiş edilmiş olduğu anlaşıldı. olayın trajik gerçeği May 27, 2009 in mayın patlaması soruşturma başlattı Van savcılar tarafından Brig arasında bir telefon görüşmesi sonrasında ortaya çıktı. Gen Zeki Es ve Tümgeneral Kaya, bu mayın askerlerin güvenliğinden sorumlu olduğunu insanlar tarafından dikilmiştir gösteren, ışık geldi.

Savcılar mayın bir Türk komutanın emri ile dikilmiştir ve Es ve Kaya, adını da Sledgehammer darbe planı ile ilgili olarak anlatılan ve kişi sorumlularının adalete ölüm rolleri nedeniyle teslim edilmesini talep belirtilen yedi asker. sivil mahkeme konu üzerinde yargı yetkisine sahip olmadığı için, davanın Askeri Savcılığının gönderildi.

Kurbanların aileleri, o Orgeneral Kaya aktif görev devam etmiş ve bu arada Gediktepe olay meydana belirtti. Şemdinli Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele şubesi Şemdinli, Hakkari Gediktepe bölgesinde 11 askerin şehit olduğu 19 Haziran terör saldırısı üç gün önce "çok olası" terörist saldırı hakkında Şemdinli Jandarma Komutanlığı bilgilendirdi. Gen Kaya Şemdinli Jandarma Komutanlığı'nın başında bulunuyor.
istihbarat ciddi zayıflık için saldırı noktası tüm detayları. Henüz teröristler bu kadar büyük bir grup farkedilmeden bir ileri karakol yaklaşım olabilir nasıl tatmin edici bir açıklama olmadı. O, Kaya - Kim ki ateş teröristlerin düşünme durdu çobanlar söyledi - hala görevinden kalır üst kısmında.

Bazı Çukurca kurbanların aileleri Ankara'da Genelkurmay karargahı önünde bir protesto için çalıştı ama onlar bunu kabul edilmez. Sonra Parlamento yakınındaki bir bildiri vardı. Hayrettin Açıkgöz, ailelerin avukatı, soruşturma sürecini anlattı. "Orada hatalı eylemleri olayda ortaya konmuştur olanlar karşı eylem olmuştur" dedi.
Hukukçular Sledgehammer için şüphelilerin sormak

Bu arada, Hukukçular Derneği bir grup İstanbul'da Fenerbahçe Askeri Officer's Club önünde bir açıklama talep yayınladı askeri teslim olmak onların promosyonlar bekliyor Sledgehammer şüphelenir. "Bu tek yolu Genelkurmay hukuka saygı göstermek ve askeri yolsuzluk önlemektir" dedi Yaklaşık 20 üye vardı grup.

Avukat Cahit Özkan politikamızı okuyun sadece iki 102 Sledgehammer şüpheliler yakalandı söyledi. "Rağmen 10 gün karar, sadece ikisi ele geçirildi zanlılarının yakalanmasında bu yana geçti. Bu durum, şüphelilerin Genelkurmay tarafından korunmaktadır düşünmek kamu götürür. bunu geçmişte yaptığı gibi ne yazık ki Genelkurmay yargı kararları önündeki engelleri yerleştirir. Birçok asker korunan ya da Ergenekon, Şemdinli, Susurluk ve diğerleri gibi durumlarda hukuk kaçmış "dedi. Özkan o tutuklanmaları gerektiğini subaylar Madde 65 TSK Askeri Personel Kanunu uyarınca YAS toplantıda terfi asla ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.