3 Ağustos 2010 Salı

İKİ BAKAN İSTİFA YÖNÜNDE GÖRÜŞ BELİRTTİ.

Hukukçular Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay onların başarısızlığı 102 subay yakalama sağlamak için sonrasında istifa gerektiğini söylediler kime tutuklama emri bir İstanbul mahkemesi tarafından bir darbe soruşturması kapsamında Temmuz ayı sonlarında, terimi verildiği için Bu durumu "kabul edilemez."
10 Ağır Ceza Mahkemesi 23 Temmuz Sledgehammer eylem planı, bir yıkıcı komplo iddiasıyla namaz süresince zarar planlıyor Türk jetleri çökmesine ve büyük camilerin bomba dahil askeri içinde bir klik tarafından hazırlanan soruşturmasına 102 zanlıların tutuklanmasını emretti Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) sonunda hükümeti devirme umudu ile. -tutuklanmak üzere listedeki subaylar arasında iki eski kuvvet komutanlarının yanı sıra yaklaşık 30 muvazzaf generaller vardı.

Sledgehammer soruşturmada şüphelilerin hiçbiri yetkililere teslim olduğunu şimdiye kadar olsa bile en fazla 10 gün mahkemenin kararı bu yana geçen.

Yargıtay olarak eski bir savcı, Ahmet Gundel oradaki subayların onlar karşı sorumlu olduğu hükümeti devirmek için teşebbüs öneririz Sledgehammer durumda iddianamede yer alacak "dedi. "Bu rastgele iddiaları değildir. Bağımsız yargı bir iddianame bu ve mahkemeye sundu dedi. Mahkeme bu ve kanıt önemli ciddi bulundu. Yani, şüpheliler için tutuklama emri çıkardı. Bu içişleri ve savunma bakanları için gerekli devlet kendi yetersizlik atfederek olmadan istifa etmektir "Gundel önerdi.

polis ve Atalay karşı sorumlu olan jandarma şimdiye kadar tutuklama emri verildiğini kime ve Gönül için subay tutuklama, kendi payına bir şey yapmadım çünkü Atalay olduğu için istifa çağrıları nedeni, bu subayların görevden vermedi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kendisine verdiği yetkiyi kullanarak.

O bakan Gönül Reşat Petek, emekli savcı dan Sledgehammer olayda şüpheli olan TSK dan subayları işten değil işini yerine getirmezse, dikkat çeken Bunu sağlamak için başarısız dedi Gönül artık savunma dümen olmalı bakanlığı.

"Neden Gönül bu subayların görevden değil mi? Bu hiçbir cevabıdır. Gerçekten bu kritik duyuyorum. Gönül illegitimately bir terör örgütüne üyelik için ağır bir ömür boyu yüz TSK bu şüphelilerin işten değil davranmaktadır. Neden bu konuda bir risk almaz? onun sorumluluklarını yerine getiremez, neden istifa etmez? "Petek sordu.

Ayrıca bunun Gönül için büyük bir çelişki etrafında Orgeneral Saldıray Berk ile aynı masaya Yüksek Askeri Şura (YAS) toplantısında oturmak olacağını söyledi. Berk ayrıca Ergenekon üyelik için suçlanıyor.

işten çıkarmalar ve TSK personelinin promosyon karar verilir YAS toplantıda, Pazar günü-tutuklanmak üzere darbe generallerin gölgesi altında başladı.

"Bu bir genel için büyük bir çelişkidir kime bir kamu davası ve çevresinde aynı tablo YAS toplantıda oturup onu görevden başarısız bir bakan açılmıştı karşı. Bu yasalara karşı çalışır. Savunma bakanı uzun zaman önce böyle bir durumun ortaya çıkmasına engel olmalı, "Petek önerdi.

suçluların işlediği koruyan bir suç

Petek başarısızlık bu şüphelilerin yakalanması için onlara fırsat onlar işledikleri suç işlemek verdiğini belirtti. "77 şüphelinin aktif görev yapmaktadır. Olanlar korumak ve bu da suç zanlılarının gizleyebilirsiniz. Ben savcıların yakında korunması ve suçluların yataklık suçundan üzerine tutuklama emri yerine getirmediği askeri personel için bir dava olacağını düşünüyorum, "Petek dedi.

Ayrıca askeri şüphelilerin durumda olanların bugüne kadar yakalanamamış olmasından gösterildiği gibi yargı için Genelkurmay saygı sözcükleri sadece özünde olmadığını belirtti.

Güç hukuk devleti

Gundel sözlerine ekledi olarak başarısızlık yargı kararları yerine getirmek için kabul edilebilir bir demokrasi herhangi bir biçimde yok olduğunu söyledi: "Bu mümkün demokratik bir devletin askeri hizmet devam etmek için bu Sledgehammer durumda gibi ağır suçlamalarla yüzleşmek şüpheliler için asla. Bu olay dünyanın herhangi bir demokratik ülkede gerçekleşmiş olsaydı yalnız görevlerinden hizmet vermeye devam edelim, bu subayların derhal askeri kaldırılır olurdu. "

O aslında Türk demokrasisinin ve yargı gücünü onlar karşı sorumlu olduğu hükümeti devirmek için teşebbüs generallerin tutuklanması için yeterli değildi pişman oldum.

Sledgehammer planı bu yılın Ocak ve iddia edilen komplo içine girmiş kişilere karşı bir iddianame ortaya çıktı rağmen mahkeme tarafından 19 Temmuz tarihinde tüm muvazzaf subay planında belirtilen kabul edildi hala görevlerinden altındadır. Ancak, polis şefleri ve belediye başkanları dahil olmak üzere birçok devlet yetkilileri, görevlerinden güçlü kanıtlar sonra çıkarıldı onlara karşı yasadışı eylemler üzerine ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.