19 Ekim 2010 Salı

İKTİDAR PARTİSİ TÜM MUHALEFET PARTİLERİYLE BAŞÖRTÜSÜ SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN RANDEVU TALEP ETTİ.

başörtüsü düğüm bağlı Türk muhalefet lideri

iki önemli konularda anlaşmazlıklar Cumhuriyet Halk Partisi, ya da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve taraftarlarının onun sıkı grup arasında sürtüşme yarattığı söyleniyor.
Bir güç oynamak bildirildi ana muhalefet başkanı ve gelenekçiler parti içinde türban sorunu üzerinden ve Kürt sorunu arasında patlak vardır.

iki önemli konularda anlaşmazlıklar Cumhuriyet Halk Partisi, ya da CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin, Sencer Ayata ve Enver Aysever dahil destekçileri, onun sıkı grup arasında bir sürtüşme ve önderliğinde daha geleneksel kamp yarattık söyleniyor Önder Sav.

O parti lideri seçilmesinden bu yana beş ay içinde, Kılıçdaroğlu, devlet üniversitelerinde türban takmasına kız öğrencilerin izin verdiği için, örneğin destek, ifade, eski lideri Deniz Baykal ve duruş birçok meydan var - 2008 yılında itiraz şey zaman CHP Anayasa başörtüsü yasallaştırmak değiştirme girişimi, Adalet ve Kalkınma Partisi ya da AKP meydan okudu.

Kürt sorunu, o da aynı şekilde bu parlamento temsil için seçim barajının azaltılması veya yasadışı Kürdistan İşçi Partisi veya PKK üyeleri için genel bir af teklif olarak askeri olmayan çözüm önerileri, Baykal ve onun daha "milliyetçi" duruş ayrılan var .

Geçerli lideri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Meclis girer zaman ayağa kalkarak gelenekçi CHP üyeleri kızdırdı Parlamentosu'nda yaptığı davranış selefi kırık vardır. parti lideri olarak, Baykal'ın cumhurbaşkanı için ayağa reddetti.

Baykal iddiasıyla şimdi bir milletvekili onun ardından-sekreteri ile eski CHP lideri gösteren bir seks video Internet yayıncılığı aşağıdaki 10 Mayıs istifa etti.

Başörtüsü zirve CHP böler

CHP başkanı Çarşamba Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından partinin çekirdek grup, küçük bir "türban zirvesi" sarıldığım Kılıçdaroğlu's ve Sav kampları arasındaki gerginlikler Hürriyet Daily News ve Ekonomik Değerlendirme elde edilen bilgilere göre, geçen hafta bir kaynama noktasına ulaştı.

Kılıçdaroğlu ofisinde gerçekleştirilen toplantısı ve Genel Sekreter Sav, yardımcısı liderleri Hakkı Süha Okay ve Haluk Koç tarafından talep edildiği başkan yardımcısı Kemal Anadol ve Muharem İnce. Toplantının konusu başkanının karısı da dahil olmak üzere başörtüsü giyiyor, konuklarına açık olacak Gül'ün 29 Ekim resepsiyon oldu.

Toplantıda, Sav ve onun destekçileri - bir adım olarak resepsiyon bakın devlet dairelerine türban sadece üniversitelerde değil, aynı zamanda da izin vermek - CHP boykot o resepsiyon önerdi. Kılıçdaroğlu, grup ile kabul ederken, olaydan önce zaman hala orada olduğunu söyleyerek, onun kararını erteledi.

konu üzerinde spekülasyon bazı CHP'nin çekirdek grup parti lideri acil bir karar vermedi üzgün olduğunu iddia ile, parti salladı. Bu grup daha sonra Kılıçdaroğlu, bir mesaj göndermek için, İnce üzerinden resmi bir duyuru yapmaya karar verdim.

Kısa bir süre sonra, İnce CHP resepsiyon, katılan onu engellemeye Kılıçdaroğlu, kamu baskı girişimi olarak yorumlanabilir bir açıklama yer olmayacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, ancak, İnce açıklamasının sarfınazar başkan yardımcısı zorlayarak, bir parti kararı olmadığı bir yemekte gazetecilere verdiği demeçte.

Kılıçdaroğlu bildirildi ve yasallaştıran başörtüsü üniversitelerde sona erecek hükümetten güvence bekliyor değil diğer kurumlara yayılması, o katılmakla olup olmadığını karar verir önce. Hükümet böyle bir güvence sunuyor ise, Kılıçdaroğlu, onun derhal takımın itirazlarına rağmen resepsiyon katılıyordu.

parmak uçlarında Stepping

ve CHP baş daha demokratik ve özgür bir devlet partisinin getirmek için birkaç diken üstünde adıma hazır olduğunu - olay Kılıçdaroğlu ve partinin "geleneksel" takım arasında görüş ciddi bir sapma var olmaya devam ettiğini bir kez daha göstermiştir.

Ciddi kaygılar Kılıçdaroğlu, partisinin grup üyeleri ne kadar iyi tanıdığını ve ne kadar güç onları üzerinde bulunmaktadır hakkında kaldırdı edilmektedir. Bu CHP başkanı Sav tarafından seçilmiş temsilcileri ile parti yenilemek ne kadar iyi açık değildir.

Durum da Baykal ve mesaj göndererek onun destekçileri ile, parti içinde muhalefet motive olan "bu yapı çalışmaz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.