19 Ekim 2010 Salı

TÜRKİYE FÜZE KALKANI SİSTEMİYLE NASIL BİRE YÜZ KAZANIR.

NATO planı sponsor olan füze kalkanı projesi, ABD'nin hedef olarak herhangi bir ülke adı değil ikna etmek için yoğun Türk çabaların ortasında, hedef İran uzun menzilli füze caydırmak olduğunu açıkça belirtti.


Bugünün interaktif araç


Video Fotoğraf Ses

Yazıcıya Gönder Arkadaşıma Gönder

Post yorumlarınızı

Okuyun yorum




ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Philip Crowley, İran'ın uzun menzilli füzelere karşı savunma Tedrici Uyarı Sistemi Modeli (füze kalkanı) arkasındakileri geçtiğimiz Cuma söyledi. Bu açıklama, NATO ile Türk hükümetinin pazarlık pozisyonu aykırıdır özellikle yakın müttefiki ABD ile.
ABD'nin en büyük olasılıkla mümkün İran füzeleri durdurmak ve bazı NATO ülkelerinin isabet onları caydırmak füze kalkanı planının bir parçası olarak Türk topraklarında yaklaşık 10 ila 15 noktalar X-band radar dağıtmak isteyen olmuştur.

Prensip olarak Türkiye'nin NATO bir tehdit olarak herhangi bir ülkenin adlandırma reddeder ve tüm NATO üyelerinin güvenlik endişeleri anti-füze planı çerçevesinde füze kalkanının bölümleri ev sahibi belli ülkelerin adlandırma selektif bir politika izleyen ziyade ele alınması gerektiğini göstermektedir.

ABD planı haklı çıkarmak için potansiyel bir tehdit olarak Türkiye'nin bölgedeki komşu İran adlı bu yana bu sorunlu komşuları kez başka ile birlikte İran ile olan bağları gelişmiş olan Türkiye için bir baş ağrısı yarattı, yürürlüğe koymak gerekir. Türk-Amerikan ilişkileri zaten Ankara'nın iddia edilen nükleer silah geliştirme programı nedeniyle Temmuz ayında İran'a karşı ABD destekli Birleşmiş Milletler yaptırımları veto zaman soğumuş olan.

Bir Tahran reaktör için nükleer yakıt karşılığında Türkiye'ye Tahran'ın düşük zenginleştirilmiş uranyum gemiye geçen Mayıs ayında Brezilya ile birlikte İran ile bir anlaşma vurunca, Türkiye'nin iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yoğun İran'ın nükleer çıkmaza nişanlandı. ABD'nin planı, hayal kırıklığı Türkiye reddetti.

Türkiye ulusal seçimlerin bir atmosfer, önümüzdeki yılın Haziran ayında yapılacak nedeniyle içine girdikten ile AK Parti daha zor halka füze kalkanının parçası olma fikri satmak bulacaksınız. Ayrıca, bu muhafazakâr potansiyel seçmenler arasında iktidar partisi utandırmak muhalefet partileri tarafından kullanılacaktır.

Ayrıca, Rusya'nın füze kalkanı programına katılarak değil kendi politikasının devam etmesi halinde, Türkiye'nin Moskova ile büyüyen bağları hasar görme riski alacak.

mevcut hükümet açıkça hedef alacak bir füze kalkanı inşa, daha hala siyaseten güçlü silahlı kuvvetleri dahil olmak üzere İran, Türk devleti, hedefleme herhangi bir eylem hakkında, ana sponsor olarak ABD ile NATO fikri de olmayacak gibi hassas olmasına rağmen iran.

1990'ların sonunda geri ve AK Parti iktidarda değildi 2000'lerin başında, Türkiye'nin bölgesel bir füze savunma inşa etmek için bir ABD-İsrail projesi katılma yerine bir NATO anti-balistik füze projesinde yer almak için seçti.

Bu komşularına herhangi bir doğrudan hedef olmak istemiyor başlıca nedeni, Türkiye'nin her zaman düşman olarak komşularını canlandıracak herhangi bir planları duyarlı olduğunu söylemektir.

Mevcut plan dikkate Türkiye'deki anti-Amerikanizm ve onlar düşman olarak algıladıkları füze kalkanının bir bölümüne ev sahipliği üzerinde Türklerin artan duyarlılık alma maliyetinin ana bölümünü taşıyan ABD ile NATO planı, dahil olmasına rağmen komşularına, siyasi otorite, büyük olasılıkla kendi toprakları üzerinde radar ne olacağını ya da yakın müttefiki ABD ajitasyon daha fazla bir risk almak konuşlandırılması kabul etmek bir yüz kazandıran formül bulmak zorundadır.

Bir NATO zirvesi 19 Kasım tarihinde yapılacak nedeniyle füze kalkanı içeren yeni bir NATO stratejik kavramını kabul etmesi bekleniyor. Zamanın azalması ile birlikte, Türkiye ve özellikle ABD'nin füze planı üzerinde hassas müzakerelerin başka bir set girmiştir.

hiçbir ülke için başka şeylerin yanı sıra Türkiye'nin talebi, projede bir tehdit olarak adlandırılacak rağmen, ABD sözcüsü Crowley sözlerini İran uzun menzilli füzelere karşı savunma Tedrici Uyarı Sistemi Modeli arkasında yattığını zor Ankara kabul etmek için yapmış görünüyor proje.

Bu arada, Türkiye'nin kendi ulusal füze programı ve füze kalkanı arasında bir bağlantı kurmak olduğu anlaşılmaktadır. Savunma Bakanı Vecdi Gönül, geçen Cuma medyaya yapılan bir yorum bu sinyalini verdi.

"Bu [ulusal füze savunma planını] pahalı bir proje olduğunu ve NATO füze savunma sisteminin Türkiye topraklarının tamamı kapsıyorsa, biz önemli ölçüde maliyetleri azaltabilir" dedi.

Türkiye daha önce NATO'nun füze kalkanı projesi ile ulusal füze programı bağlantısını reddetti.

Amerikan Lockheed Martin / Raytheon ekip de Ruslar, Çinliler ve bir Fransız-İtalyan ortaklığı Türkiye'nin uzun menzilli hava ve füze savunma sistemleri (T-LORAMIDS) satın alma projesine rakip olarak. Türk ordusu dört pil satın kapsayan 1 milyar dolar olarak T-LORAMIDS edinimi ile ilgili bu ihalede fiyatı koymuştur. Ancak, Raytheon ve Lockheed Martin 4500000000 $, 12 yangın birimler sağlama maliyetini koyduk.

Gönül sözleri Türkiye'de numarası ve böylece maliyet, füze kalkanı konusunda müzakerelerin bir parçası olarak ulusal füze programı kapsamında elde edilecek füze birimlerinin azaltmak arayışında olduğunu düşündürmektedir.

Günün sonunda Türkiye ve İranlılar kaşlarını kaldırmak için sormaz yakın müttefiki ABD yabancılaştırmak değil, daha ileri bir formül bulmalı.



MOBİLYA YEMEK ODALARI
MOBİLYA YEMEK ODASI
MOBİLYA YEMEK ODASI İSTANBUL
MOBİLYA YEMEK ODASI TAKIMLARI
MOBİLYA YEMEK ODASİ TAKİMİ
MOBİLYA ZİGON
MOBİLYA ZİGON SEHPA
MOBİLYALAR
MOBİLYALAR İSTANBUL
MOBİLYALAR RESİMLERİ
MODEL MUTFAKLAR
MODEL OTURMA GRUPLARI
MODERN AYAKKABILIK
MODERN BEBEK ODALARI
MODERN BEBEK ODASI
MODERN BİLGİSAYAR MASALARI
MODERN BİLGİSAYAR MASASI
MODERN BÜRO MOBİLYALARI
MODERN ÇALIŞMA MASASI
MODERN ÇEKYAT KANEPE
MODERN ÇOCUK ODALARI
MODERN DEKORASYON
MODERN DEKORASYONLAR
MODERN DOLAP
MODERN DOLAPLAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.