19 Ekim 2010 Salı

MAHKEME KCK ŞÜPHELİLERİNİN KÜRTÇE SAVUNMA TALEBİNİ REDDETTİ.

İtalyan aktivist bir grup Salı günü Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi önünde KCK deneme protesto etti. Salı günü Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Kürtçe kendilerini savunmak için şüpheliler tarafından yapılan bir talebini reddetti. KCK, yasadışı Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) sözde kentsel uzantısı olan deneme yakından vaka sonrası birçok yerli ve yabancı gözlemci ile birlikte, belediye başkanları ve siyasilerin de dahil olmak üzere 151 şüpheli, ve yaklaşık 300 avukat ile Pazartesi günü başladı.

Pazartesi günü şüpheli ve Kürt kendilerini savunma hakkına talep isimlerinin mahkeme salonunda okundu zaman, onlar mevcut olduğunu belirterek, Kürtçe cevap verdi. Pazartesi günü tutuklama altında değildir Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir de dahil olmak üzere 151 şüpheli, tutuklu bunların 103 ve 48, aynı zamanda fazla 7500 sayfa uzunluğunda iddianamenin okunmasıyla, atlamak için mahkeme istedi. Salı günü mahkeme iddianamenin kısa bir özetini okumak olacağına karar verdi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Menderes Yılmaz Başkanlık yargıç duruşmaların yargılama süreci ve bu nedenle hakimler heyetine oybirliği şüphelilerin taleplerini Kürtçe kendilerini savunmak için reddetti uzatmak istiyorsunuz çevirmenler yoluyla gerçekleştirilmektedir "dedi.

Yılmaz da böyle onlar tutuklandı ya da, savcılığa ifade verdi gibi sürecinin önceki aşamalarında, sanıklar Türk konuştu vurguladı. Yılmaz, Kürtçe savunma reddetme için kendi kararını açıklarken, onlar dikkate aldığını söyledi İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi (AİHM) kararları.

onlar mahkeme kararıyla mahkum şüphelilerin bazı Kürtçe, dedi kendi kişisel bilgilerini doğrulamak, ise Kürtçe savunma yapmak için onların talep reddedilmesine rağmen, bazı sanık ve Kürtçe konuşma konusunda ısrar etti.

12 belediye başkanı ve siyasiler bir avuç da bulunduğu şüpheliler, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden ve halk gösterileri üzerine yasalarını ihlal, yasadışı bir grup propagandası yapmak, yasadışı bir silahlı grup üyeliği gibi çok çeşitli suçlarla itham edilir.


Ahmet Türk, artık dağılmış Demokratik Toplum Partisi'nin eski lideri, Salı günü güneydoğu Diyarbakır'da KCK deneme katıldı.

durumda birincil şüpheli Sabri Ok, PKK'nın Avrupa temsilcisi. geniş bağlantıları vardır Ok, KCK lider suçlanıyor. Güvenlik uzmanları o KCK ve Ergenekon terör örgütü, hükümeti devirmek için planlanan vardı gizli bir çete arasındaki yakın bağları sorumlu olduğunu söylüyorlar. hem Ergenekon ve KCK olguların dava iddianameyle belirtilen bir gerçektir - Ergenekon içinde ortasında iç çatışma, bu saldırılara ilişkin KCK ile doğrudan iletişim sürdürmüştür.

kadar ve, birlik ve bütünlüğünü, devletin zarar olmanın üyesi ücretleri ve / 103 tanesi zaten gözaltına olup 151 şüpheli için ömür boyu hapis cezasına ya da bir terör örgütü üst üyenin de ve yardım ve yataklık iddianame istekleri cümleler terörist bir örgüt.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kürtçe konuşan şüphelilerin talebi ile ilgili olarak gazetecilerin, sorularını cevaplarken Türkçe bilmeyen kişiler için bu çok normal ve doğru hareket onları Kürtçe dahil başka dillerde de konuşmak izin olduğunu söyledi.

"Ama durum daha karmaşıktır. Başından beri, onlar ancak, Türkçe konuşan ve şu anda bütün dünya yakından onlar Kürtçe konuşan talep ediyorlar durum izleme iken [şüpheli]. O, dil kullanılacaktır hangi karar kadar mahkemeye ne olursa olsun mahkeme doğru olacaktır yapar kararı, "Arınç" dedi.

Bu arada, Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir olan o terörist PKK yardım ettiğinden şüphelenilen bir başka olgu da beraat etti.

ama, ona PKK'ya katılmak için genç bir adam TL 600 verdi İddiaya göre savcı allegation.Ankara Zaman'a yedeklemek için yeterli kanıt olmadığını vurguladı



MOBİLYA TELEVİZYON SEHPASI
MOBİLYA TİCARET
MOBİLYA TÜRKİYE
MOBİLYA TV KOLTUĞU
MOBİLYA TV SEHPA
MOBİLYA TV SEHPALARI
MOBİLYA TV SEHPASI
MOBİLYA UCUZ
MOBİLYA ÜRETİCİLERİ
MOBİLYA ÜRETİM
MOBİLYA ÜRÜNLER
MOBİLYA ÜRÜNLERİ
MOBİLYA VE AKSESUAR
MOBİLYA VE AKSESUAR PAZARLAMA
MOBİLYA VE AKSESUARLAR
MOBİLYA VE AKSESUARLARI
MOBİLYA VE DEKORASYON
MOBİLYA VE EV TEKSTİLİ
MOBİLYA VE MUTFAK
MOBİLYA VE OTURMA GRUPLARI
MOBİLYA VESTİYER PORTMANTO
MOBİLYA VİTRİN
MOBİLYA YATAK ODALARI
MOBİLYA YATAK ODASI TAKIMI
MOBİLYA YATAK ODASI TAKIMLARI
MOBİLYA YEMEK ODALARI
MOBİLYA YEMEK ODASI
MOBİLYA YEMEK ODASI İSTANBUL
MOBİLYA YEMEK ODASI TAKIMLARI
MOBİLYA YEMEK ODASİ TAKİMİ
MOBİLYA ZİGON
MOBİLYA ZİGON SEHPA
MOBİLYALAR
MOBİLYALAR İSTANBUL
MOBİLYALAR RESİMLERİ
MODEL MUTFAKLAR
MODEL OTURMA GRUPLARI
MODERN AYAKKABILIK
MODERN BEBEK ODALARI
MODERN BEBEK ODASI
MODERN BİLGİSAYAR MASALARI
MODERN BİLGİSAYAR MASASI
MODERN BÜRO MOBİLYALARI
MODERN ÇALIŞMA MASASI
MODERN ÇEKYAT KANEPE
MODERN ÇOCUK ODALARI
MODERN DEKORASYON
MODERN DEKORASYONLAR
MODERN DOLAP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.