19 Ekim 2010 Salı

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İZMİR'DE BAŞI KAPALI BİR ÖĞRENCİYE HAKARET ETTİ.

üniversitelerde başörtüsü yasak olmasına rağmen, YÖK'ün son İstanbul Üniversitesi yönetimi bir genelge göndererek başörtüsü sorunu çözmek taşındı. onun yerine Müslüman başörtüsü saçlarını kapatmak için bir şapka giyen, çünkü İzmir'de eğitim Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim de bir öğretmen sert Pazartesi günü Bugün günlük bir köşe yazarı göre, ders esnasında bir öğrenci hakaret.



bir peruk ya da bir eşarp alternatif olarak bir şapka kullanmak, Türkiye'nin üniversitelerde yaygındır. Gültekin Avcı, şu anda Bugün günlük yazma eski bir savcı, Dokuz Eylül Üniversitesi kapalı öğrencinin acı dün yaptığı sütun adadı. o bir şapka ile saçlarını kapatmak için seçtim çünkü Tuba olarak ilk isim sadece belirlenen genç kadın, 22 Eylül onu öğretmen tarafından hakaret edildi.

Tuba Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bir genelge geçen ay üzerinden üniversite sınıflarda bu tür kıyafetleri kullanımına izin vermişti çünkü bir şapka ile sınıf girdi. üniversitelerde başörtüsü yasak, ancak YÖK kıyafet ihlal sınıf öğrencileri göndermek için değil, yönetim talimat, İstanbul Üniversitesi için bir genelge göndererek üniversitelerde başörtüsü sorunu çözmek taşındı.

Tuba, ancak Avcı göre, onu öğretmen düşmanca bir tutum ile karşılandı. Öğretmen bildirildi, ancak ona şapka çıkarmak Tuba sordu genç kadın bir şapka kullanmak sınıfta yasaklanmamış olduğunu söyleyerek reddetti. Buna karşılık, öğretmen onu yok işareti söyledi. Tuba o bütün sınıf onun mevcut olduğunu biliyordum zaman bunu nasıl sordum.

"Bu [başörtüsü] konu cumhurbaşkanı ya da başbakan tarafından karara değildi: Tuba direniş dedi öğretmen, öfke çekti. Eğer kendiniz yerleşmek için yönetmek mı? "Tuba ders onun katılım herhangi bir yasa veya yönetmelik karşı olmadığını sözlerine ekledi YÖK genelge gerekçe göstererek karşılık verdi. Öğretmen daha sonra bildiriliyor hakaret etmeye başladı ve genç kadın tehdit etmektedir. Tuba sınıfı terk etmek zorunda kaldı ve YÖK ile öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avcı başörtüsü yasağını ortadan kaldırmak için YÖK taşımak rağmen bazı üniversitelerde hala yerinde olduğunu onun sütunda göstermek umuyordu. Başörtüsü yasağı güçlü askeri muhafazakar bir parti tarafından yönetilen bir koalisyon hükümeti deviren 1997 yılında tanıtıldı. Yasağı kamu sektöründe çalışan üniversite öğrencilerinin yanı sıra kadınların etkiledi. başörtülü kadınlar şu anda Türk askerinin kontrolü altında hastane ve rekreasyon alanları da dahil olmak üzere askeri tesisler, girmek için izin verilmez.

Pazartesi günü, YÖK kendi eşarp çıkarmak zorunda olmadan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi (ALES) için Seçme Sınavı almak için bir başörtüsü takan üniversite öğrencileri sağladı.

YÖK web sitesi "maruz saçını ile sınava" olduğunu gösterdi ALES rehber kitap yayınlanmıştır artık test için bir zorunluluktur. Öğrencilerin okumak için kullanılan Önceki guidebooks saçlarını gösteren ve başörtüsü olmadan sınav salonu katılmakla bir fotoğrafı ile test için başvuruda bulunmaları gerekmektedir. yeni rehber ile YÖK kaplı teste girenlerin için no-başörtüsü zorunluluğu ortadan kaldırmıştır.

AK Parti başörtüsü üzerinden işbirliği muhalefet ziyaret etmeyi planlıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) meclis grubu başkan yardımcısı Mustafa Elitaş vardır partisinin amacıyla planlı bir anayasa değişikliği üzerinde işbirliği yapmaya üniversitelerde türban kullanımına ilişkin yasağın kaldırılması için muhalefet partilerini ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

Elitaş AK Parti ziyaret tartışmak için bir Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının planlama olduğunu söyledi. "Milletvekili TBMM'de tüm siyasi partilerin meclis grup başkanları arasında toplantıdan sonra bir randevu talep edecektir," diye ekledi.

muhalefet partileri ile karşılamak için AK Parti'nin niyeti Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti lideri tarafından bir düzen izler. o Kızılcahamam'da AK Parti'nin toplantısında yaptığı bir konuşmada, Erdoğan o vekili diğer siyasi partiler kendi meslektaşları ile görüşmeler ve adımlar ünlü yasağının kaldırılması için alınması gereken tartışmak partinin meclis grup başkanları emretti "dedi.

"Cumhuriyet Halk Partisi [CHP] lideri parti mitingleri için başörtüsü sorunu taşıdı. Sanırım sorun, ivedi çözüm lehine olacağını söyledi. Onun samimi ise çözüm için gerekli adımları atmaya adamlarına sipariş ana muhalefet partisi lideri söyledi. Ama eylemde konuşarak vakit harcayamam zaman, "başbakan belirtti.

AK Parti hükümeti, 2008 yılında yasağının kaldırılması bir anayasa değişikliği paketi geçti ana muhalefet CHP sonunda değişiklik geçersiz Anayasa Mahkemesi de paket temyiz etti.

Bu arada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu diye AK Parti veya cumhurbaşkanı devlet kurumlarında çalışan memurların giymek için izin verilmez ona güven yalnızca 29 Ekim tarihinde Çankaya Cumhurbaşkanlığı sarayında bir resepsiyon katılacak, dün gazetecilere verdiği demeçte, başörtüsü.

Başkan geçenlerde bir resepsiyon Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 87 yıldönümü vesilesiyle yapılacak tüm siyasi parti liderleri için bir davetiye gönderdi. Geçmişte Cumhurbaşkanlığı Ofisi ilk bayan başörtüsü üzerinden tartışmalara yol açmamak için iki resepsiyonlar, eşli biri olmadan biri tutmuşlar. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, başörtüsü takıyor. Ama bu yıl Cumhurbaşkanı Office first lady katılımıyla tek bir resepsiyon beklemeye karar verdi.

Kılıçdaroğlu, CHP Bayan Gül'ün başörtüsü ile hiçbir "sorun" olduğunu Pazartesi belirtilen ancak üniversite öğrencileri tarafından giyilen izin türban kapsamı genişleyebilir ve devlet kurumlarına girmek endişeyi dile getirdi. CHP devlet kurumları Türkiye'nin laik kimliğinin ve Müslüman giysi giymek gerekir bu kurumlarda çalışan işçilere bu kısmı olduğuna inanıyor.




9 | 10 | 11 | 12 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.