19 Ekim 2010 Salı

SERBEST BÖLGE SERGİSİ ŞİDDET EYLEMLERİNİN GÖLGESİNDE BAŞLIYOR

şiddet eylemlerinin gölgesinde 'Serbest Bölge Sergisi' başlıyor


Danimarkalı sanatçı Rosan Bosch, ortak yaratıcısı "Serbest Bölge Sergisi." ortak açılış galası sırasında yerel halk tarafından yürütülen İstanbul'un Tophane çeyreğinde sanat galerileri Eylül ayında şiddetli bir saldırı, hemen hemen tüm Türk medya ve birçok gün için bazı uluslararası çıkışları ile örtülmüştür. diğerleri saldırıyı kınadılar yerine kurnazca onu meşrulaştırmak için teşebbüs başarısız iken, saldırının arkasında bir muhafazakâr veya dini motivasyon vurgulanan bazıları gibi Türk medyasının son kutuplaşma üzerinde mükemmel bir örnek çalışma teklif etti.

iddia edilen gençler, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gençlik kolları üyesi bir grup, İstanbul'un Beşiktaş meydanında "Serbest Bölge Sergisi" başlıklı gösterisi, güncel sanat saldırınca başka tür olay Cumartesi günü meydana geldi. sergi için, sanatçılar Rosan Bosch ve Rune Fjord tarafından hazırlanan dördüncü İstanbul Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali (iDANS), 25 oyuncu ve hiciv yol işaretleri, aralarında yapıldı İstanbul (Beşiktaş üç ilçede çeşitli yerlere dikildi , Üsküdar ve Kadıköy).

Beşiktaş'taki Cumartesi saldırıya uğradı tabelasını "İbadet Alanı" başlıklı ve bir Hıristiyan haçı, Davut Yahudi Star, Müslüman hilal ve Mustafa Kemal Atatürk'ün bir görüntü yer aldı. Bu saldırı, ancak pek böyle gayretle Tophane saldırı kaplı medya çoğunda hiç katedilmiştir. Soruları Türkiye'nin ana akım medya kanalları ve gazetelerin hemen hemen hiçbiri talihsiz olay hakkında üzerine sözler vermedi neden olarak kalır.

Today's Zaman ile konuşan iDANS Festivali Genel Müdürü Aydın Silier, ifade özgürlüğüne yönelik saldırılar her türlü olursa olsun kaynak, mahkum olması gerektiğini açıkladı. Silier ayrıca açıklamada CHP saldırganlar "zarar bir şey yoktu ama böyle bir sanat protesto etti." Israr saldırı sonrasında kınamayla tatmin edici olup olmadığını Sorular belirtti, o henüz onun tarafından gerekirdi olarak mahkûm olmamıştır söyledi toplum.


Danimarkalı sanatçı Rosan Bosch hakkında "biz çeşitlilik için bir alan oluşturmak için birbirlerini kabul etmek zorunda nasıl." İstanbul'da 25 Ekim kadar ekranda "Serbest Bölge Sergisi," diyor

Baskın sırasında gösterilmiştir Bosch, onlar işareti "İbadet Zone" put up 10 dakika sonra bir grup insan geldi Today's Zaman'a konuşan ve onu götürdüler. "Ve daha büyük bir kalabalık vardı işareti gitmişti. Bu yüzden oraya yürüdü ve biz bunu alıp götürdü ve bir yere koymak gördüm. ... Bir tekrar işareti koyun süre sonra ve sonra tartışma başladı. Ben Türk don't speak beri, benim yardımcılarından biri kalabalığa konuşmaya çalıştım ve bu imkansızdı. ... Biz konuşmaya çalıştım ve onlar onu alın, 'çığlık vardı vs Onlar bizi dinlemedi. Sahne tırmanan ve çok şiddetli oldu ve ben onlar benim asistan saldırı için gittiğini korkuyordum çünkü dünya üzerinde aşağı işaret koymaya karar verdim, "diye bu insanları durdurmaya çalıştı, aynı zamanda insanlar olduğunu sözlerine ekledi hatırlıyor. "Büyük bir kalabalık vardı ve bazıları sesin vardı ve onlar o siyasi parti olduğunu söyledi," diye ekledi.

Özellikle grup hakkında kızgın ne olduğunu Sorular, Bosch onlar Atatürk'ün görüntü onun sosyal statüsü hakkında bir şey dini olduğunu ima etmek kullanılıyor olduğunu üzgün olduğunu söylüyor. "Onlar ki kabul edilemez olduğunu ve söz konusu yorum yapmak gerektiğini söyledi. diğer sembolleri arasına koyarak My nedenle dışarıdan gelen bu kültürün gelince, ben Atatürk bahsediyoruz yapmak için duyarlı bir şey olduğunu fark olmasıydı. Insanların siyaset hakkında konuşmak istiyorsunuz şekilde Atatürk bahsediyoruz değildi. Senin hakkında bir din konuşurken aynı kapıcılık ile onun hakkında konuşmak. Ben Atatürk'ün bir din olduğunu söylemiyorum. Işareti sadece bu duyarlılığı görsel resim koymak için çalışıyordu. ... Işareti, aslında tartışma içine bir şey, ve, biz, işe yaradı diyebiliriz ama çok şiddetle benim zevkime koyarak siyasi bir ifadesi değil, "diyor.

Bosch göre hangi proje ile ilgili önemli biz izin vermek veya ne kendimize izin vermez ve birbirlerine bizim günlük hayatımızda hakkında yorum olmasıdır. "Bu bir şey vermez bir yasa olabilir, ya da uygun değil, çünkü sadece yapmazsanız bir şey olabilir. Örneğin, belirtilerinden biri 'Hugging Alanı', hangi birini kucaklayan olduğunu söyledi. Onlar bir şekilde eğlenceli ibretler vardır. Başka bir işareti yaratan bir 'Show-off Alanı', bu çocuklar kendilerinin ne kadar güçlü ya da ne güzel yeni giysi onlar üzerindeki göstermek için bir yuvarlak almak bir yerdir. biz Beşiktaş'taki işaretler koyarak edildiğinde, hemen iki genç erkek geldi ve push up yapmaya başladı, "diye açıklıyor.

İsveç, Danimarka ve Macaristan önceden yer aldı proje, bir kentsel bağlamda çağdaş yaşamı yansıtan iDANS Festivali, bir parçası olduğundan, Bosch diyor. "Bu konuda özel sektör ve kamu alanıdır. Festival tür şehir sanat festivalinin bir parçası olur ve böylece tiyatro söner bir proje yapmak istedim, "dedi buraya ilk geldiğinde, o İstanbul için ibretler yapabilirdiniz nasıl araştırma yaptığını da ekliyor . "Erkekler her yerde kız göstermek bu yana işaretler, bazı şeyler her yerde aynı olduğu için bazıları, aynı kalarak. 'Show off' işareti İsveç'te de oldu, her ülkede değişim," diye ekler.

Başka bir işaret, bir şapka ve başörtüsü gibi kendi kafasına farklı nesneler giyen bir kedi featuring başlıklı 'Saygı çeşitlilik', farklı nesnelere sahip diğer ülkelerde de oldu. sadece gözlemlemek ve bu nedenle bazı şeyler mantıksız vardır "Eğer yurtdışından buraya geldiğinizde, siyasi tartışmaların bir parçası değildir. Ben başörtüsü sokakta ve onun eşarp üstünde yürüyen bir kadın gördüm, o bir peruk vardı. İnsanların çevresinde sordum ve onlar, dedi 'diye muhtemelen üniversiteye gidiyor bu üniversitelerde başörtüsü koymak yasaktır Ah.' Benim için bu proje her çeşitlilik için bir alan oluşturmak için diğer kabul etmek zorunda hakkında ise, "diyor.

"İbadet Alanı" işareti ama şimdi gitti saldırı kendini gösteren yeni bir işaret Ekim 25 kadar 24 kişi işaretleri ile birlikte Beşiktaş, Üsküdar ve Kadıköy çeşitli yerlerinde görülebilir.


MODERN DOLAPLAR
MODERN EV DEKORASYONLARI
MODERN EV DEKORASYONU
MODERN GENÇ ODALARI
MODERN GENÇ ODASI
MODERN KANEPE
MODERN KANEPELER
MODERN KİTAPLIK
MODERN KİTAPLIKLAR
MODERN KOLTUK TAKIMI
MODERN KOLTUK TAKIMLARI
MODERN MASALAR
MODERN MOBİLYA
MODERN MOBİLYA AKSESUAR
MODERN MOBİLYALAR
MODERN MODÜLER
MODERN MODÜLER MOBİLYA
MODERN MUTFAK
MODERN MUTFAK DOLAPLARI
MODERN MUTFAKLAR
MODERN OFİS OTURMA GRUPLARI
MODERN ORTA SEHPA
MODERN OTURMA GRUBU
MODERN OTURMA GRUPLARI
MODERN OTURMA ODALARI
MODERN OTURMA ODASI
MODERN PORTMANTO
MODERN SALON TAKIMI
MODERN SALON TAKIMLARI
MODERN SANDALYE
MODERN SANDALYELER
MODERN SEHPA
MODERN SEHPALAR
MODERN TV SEHPALARI
MODERN TV SEHPASI
MODERN VESTİYER
MODERN VİTRİN
MODERN VİTRİNLER
MODERN YATAK ODALARI
MODERN YATAK ODASI
MODERN YATAK ODASI TAKIMI
MODERN YATAK ODASI TAKIMLARI
MODERN YEMEK ODALARI
MODERN YEMEK ODASI
MODERN YEMEK ODASI TAKIMI
MODERN YEMEK ODASI TAKIMLARI
MODOKO BEBEK ODALARI
MODOKO BEBEK ODASI
MODOKO ÇOCUK ODALARI
MODOKO GENÇ ODALARI
MODOKO GENÇ ODASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.