19 Ekim 2010 Salı

KÜRDİSTAN TOPLULUKLARI BİRLİĞİ TERÖRİSTLERLE OLAN BAĞLANTISI DAVASINDA İLK GÜN GERİDE KALDI.

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), terörist Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) sözde kentsel uzantısı olan deneme birçok yerli ve yabancı gözlemciler Davayı yakından takip ile Diyarbakır'da Pazartesi günü başladı.

12 belediye başkanı ve bazı siyasilerin de dahil olmak üzere 151 şüpheli, bir 7.500 'e göre, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden ve halk gösterileri üzerine yasalarını ihlal, yasadışı bir grup propagandası yapmak, yasadışı bir silahlı grup üyeliği gibi çok çeşitli suçlarla itham vardır - sayfa iddianame. şüphelilerin 103 toplam tutuklu olan ancak, ilk duruşmada katılan rağmen Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir de dahil olmak üzere bazıları, polis gözaltında kalması istenmiştir.

durumda birincil şüpheli Sabri Ok, PKK'nın Avrupa temsilcisi. Ok KCK lider suçlanıyor ve geniş bağlantılara sahip bir kişidir. Güvenlik uzmanları o KCK ve Ergenekon terör örgütü, hükümeti devirmek için planlanan vardı gizli bir çete arasındaki yakın bağları sorumlu olduğunu söylüyorlar. Ergenekon da ortasında iç çatışma, bu saldırılar ile ilgili KCK ile doğrudan iletişim korumuştur - ve bu, hem Ergenekon ve KCK durumlar için dava iddianameyle belirtilir.

PKK üyesi Zübeyir Aydar ve grubun yasama kolu başkanları ise Öcalan'ın sağ kolu Murat Karayılan yürütme organının neden PKK Abdullah Öcalan'ın hapisteki lideri KCK fahri lideridir. Kandil bulunan yürütme kolu içinde grubun kabine üyelerinden bazıları da üst PKK lideridir.

Nisan 2009 yılından bu yana, güvenlik güçleri KCK üyesi olduğunu iddia ederek, Kürt yanlısı politikacılar da dahil olmak üzere 1.500 'den fazla kişi, gözaltına aldı. Hükümet KCK şiddete sindirme arasında değişen yöntemlerle özgürlükler ve Kürtlerin haklarını bastırır iddia ediyor. Ancak, Kürt yanlısı çevreler KCK faaliyetlerinin arkasında siyasi amaçlar olduğunu ve Kürt yanlısı politikacılar baskı amaçlı olduğunu savunuyor.

KCK Öcalan'ın emriyle 2005 yılında kurulmuştur. Ama, örgütün hedefi bağımsız bir Kürt devleti kurma niyeti son yıllarda "Kürdistan büyük." Grubun iddiasına rağmen bir parçası olarak birlikte Türkiye, İran, Suriye ve Irak Kürtleri getirmek olduğunu öğrenmiş oldu o KCK parçası olan Barış ve Demokrasi (BDP) üyeleri gerçekten böyle bir devlet oluşturmak istediğini açıkça ortaya çıktı. İddianamede yer alan bilgiler KCK, ancak PKK içeren ziyade bir şemsiye siyasi örgütü PKK'nın sivil toplum kol olmadığını göstermektedir.

terör eylemleri kırsal alanlarda ilk ve ardından şehirlerde işlenen PKK, aksine, KCK çeşitli alanlarda faaliyetlerini gözetir iyi organize edilmiş bir yapıya sahiptir. KCK hangi PKK'nın rolü silahlı manevraları yapmaktır kendi yasama ve yürütme ve yargı silah geliştirdi.

Kürt yanlısı BDP tüm milletvekillerinin duruşma takip Diyarbakır'a geldi. BDP Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinde sadece 18 ay sonra onların arkadaşları mahkemeye getirildi "dedi. Demirtaş onların tutuklama uzunluğu eleştirdi ve onların arkadaşları serbest olacağını umuyoruz söyledi.

BDP Van milletvekili Özdal Üçer deneme siyasi bir olduğunu ve hangi adalet istendiği bir dava ise, o zaman onların arkadaşları serbest olacağını iddia etti. "Tutuklama uzun süre zaten ceza biçimi vermiştir" dedi. Anayasa Mahkemesi tarafından siyaset katılmaktan yasaklandı artık dağılmış Demokratik Toplum Partisi (DTP) Ahmet Türk, ve eski başkanı deneme Kürt yanlısı politikacılar bastırmak amacı olduğunu söyledi.

çok vaka üzerinde çalışma yabancı gözlemci de dahil olmak üzere birçok gözlemci, ve yaklaşık 300 avukat tutmak için küçük - - mahkemede onlar Kürt kendi ifadeleri teslim eğer şüpheli ve Kürtçe konuştu mahkeme sordu. Fakat yakın kaynaklardan zanlılarına mahkeme onları Kürt olarak konuşmalarına izin olmayacak bile, şüphelileri yüzden her durumda yapacak vurguladı.

İlk duruşma sırasında, şüphelilerin resmi olarak tespit edilmiştir önce, mahkeme onların isimleri okundu zaman "Ben buradayım" söyledim şüphelilerin söyledi. Şüpheliler anlamına gelen "Ez li virim, ez amademe," Kürtçe "Ben burada ve hazırım" dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, duruşma tarihi bir biri olduğunu, sanık avukatları adına konuşurken, dedi ve şüphelilerin kendi siyasi kimliklerini göre kendilerini savunmak da sözlerine ekledi. O da sırada mahkemede, 7500 sayfadan oluşan iddianame, okumak gerek yoktur zaman kazanmak için de sözlerine ekledi.

şüphelilerin adına, eski milletvekili Hatip Dicle kısa bir açıklama yaptı ve şüphelilerin halkını temsilen olduğunu söyledi. O insanların demokratik ülkelerin temsilcileri tutuklandı olmadığını ekledi. "Bu davanın merkezinde Kürt sorunu duruyor. sırasında silah bırakmasını bir süre içinde ve görüşmeler sürüyor sorununa demokratik çözüm araması, bu dava hiç var gerektiğini hızlandırdı "diye mahkemede söyledi.

Şüpheliler rotasyon yargılanmak bekleniyor. Bu nedenle, deneme birkaç gün için çalıştırabilirsiniz. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Kasım kadar herhangi diğer durumlarda duymayacağım. Şüpheliler, bazı siyasetçiler dışında, Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir de dahil olmak üzere PKK operatörler, artık geçersiz DTP 28 yöneticileri, 12 belediye başkanı, iki il genel meclisi başkanları ve iki belediye meclis üyeleri içerir. onların serbest bırakılması için şüphelilerin talebi mahkeme tarafından reddedildi. Duruşma bugün devam etmesi bekleniyor.




9 | 10 | 11 | 12 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.