19 Ekim 2010 Salı

TÜRKİYE İSRAİL İÇİN ORTADOĞUDA BİR KALKAN GİBİ GÖREV YAPIYORDU.

nükleer silahların İran'ın elinde Türkiye'ye ciddi bir tehdit oluşturuyor. nükleer silahlara sahip olan herhangi bir ülke, İran veya Suriye veya Yunanistan, Bulgaristan, bir tehdit olabilir.


Ancak, böyle bir silah demokratik olmayan bir ülkenin elinde olması Türkiye'nin bölgedeki için ekstra sıkıntı yanı sıra diğer ülkelerde neden oluyor. Buna göre, Türkiye'nin İran'ın bu teknolojiyi elde karşı her platformda açıkça belirtti.
Ancak, İran'ın nükleer tehdidi karşı Türkiye'nin tutumu taban tabana İsrail buna karşı çıkıyor.

İsrail ve bölgenin tek nükleer güç olarak tekelini sürdürmek niyetinde İran'a karşı bir savaş da dahil olmak üzere, her ne pahasına olursa bu tekel ihlal İran önlemek için belirlenir. Ancak, Irak ve Afganistan'daki büyük resme bakıyorum, Washington bu bölgesel politikalar açısından felaket olacağını gerçeği görebilirsiniz. Bu nedenle alternatif çözümler arıyor. Bunlardan biri "füze kalkanı" dır. Aslında, füze kalkanı İsrail'in şahinleri yatıştırmak içindir. Bu yüzden, füze kalkanı temelde İsrail'i korumak amacı Anadolu'da konuşlandırılacak. Olsa örtük, NATO planı doğrudan ve İran hedeflerini nedenle komşularla sıfır sorun yaşıyorsanız, Türkiye'nin dış politikası için komplikasyonlar oluşturur. Türkiye için ve bir yandan sorunlu henüz önemli bir komşusu var diğer tarafta 60 yıllık ittifak bağları vardır. Ankara besbelli zor bir seçim ile karşı karşıyadır. Bir orta-yol politikasının o tarafın herhangi bir hayal kırıklığına uğratmayacak bulmalıyız. Türkiye'nin, diyerek bu zor durumda üstesinden gelmek mümkün "füze kalkanı herhangi bir ülkenin hedef almaz." Ama İsrail için bir kalkan olmaktan?

İsrail sadece, Washington'da Türk çıkarlarına zarar faaliyetlerini sürdürüyor, aynı zamanda Mavi Marmara skandal için kendi sorumluluk kabul etmez. Hatta o öldürdü Türk Cumhuriyeti vatandaşları ve kaçınıyor mağdurlarına tazminat ödemekten hakkında özür değildir.

Bu kibirli tavrı şimdi ABD yönetimi ve Avrupa, henüz Türkiye, İsrail için bir kalkan olarak hareket bekliyoruz tarafından destekleniyor.

Birleşmiş Milletler oy bu tavrı açık bir göstergesidir. Fransa Körfez Savaşı sırasında Türkiye'ye Patriot füzeleri konuşlandırılması itiraz etmişti gerçeği göz önüne alındığında, Ankara zor durumda gerçekten. NATO'ya "hayır" demek zor.

Böyle bir durumda, Batı ile en önemli kurumsal ilişkilerin bir bütün zaten, eksen kayması tartışmalar oluyor ve nihai zayıflaması sürümü artacak. koşulsuz "evet" görünmüyor söyleyen ya parkta yürümek gerekir. Bu nedenle, NATO'nun Türkiye'nin karşı karşıya olduğu açık sıkıntı fark etmeli ve ülkenin genel kamu ikna edecek bir formül geliştirmek. onun sekreteri, birlik ve genel Avrupalı üyeleri çok ciddiye Türkiye'de genel kamu almayan olduğunu gösterdiği gibi geçmişte Müslümanlar incitecek biri seçerek. , Türkiye'de genel kamu olarak Fransızca veya Almanca kamuoyunun kadar önemli olduğunu anlamak gerekir. Bu gerçekleşme hatta onlara Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin tutumlarını gözden yol açabilir.

AB'nin önde gelen üyelerinin AB projesi hakkında Türk kamuoyunun görüşünü soğutmak için, onların son tutumları ile başardık. Bugün, pek gibi ülkenin AB üyelik hedefinin geleceği ile ilgili ilgilendi. Bir umutsuz vaka olarak görülüyor. Şimdi, AB, Türkiye'nin bekliyor - bu da değil gibi olan ve kültür ve aşağılama girişimlerini değerleri - kendi askeri ve enerji güvenliği destek vermeleri için. Ankara ünlü Türk söyleyerek, "Ne kadar ekmek, o sorunu çözecek kadar köfte" (kabaca size koymak ne olsun anlamında) açıklamak için bir şans vardır ve Avrupalı dostlarımız anlamına gelir. Ve son gelişmeler bunu yapmak için daha çok fırsat olacağını düşündürmektedir. Yine de onlar er ya da geç öğrenmek başlamak daha iyidir.

Türkiye bir kalkan görevi görür, bu bir fiyat ödeyecek. Ve bunu tek başına yapmak için adil değil. Bu fiyat herkes tarafından paylaşılmalıdır. İsrail Ankara'ya özür değilse, o kalkan vazgeçmemiz gerekiyor. Avrupa'da Türkiye ile ilgili bakış açısı değişmezse, kendi kalkanı oluşturmalıdır. Türkiye herkes için bir oyuncak olmamalıdır değildir ve olabilir.



MOBİLYA YEMEK ODALARI
MOBİLYA YEMEK ODASI
MOBİLYA YEMEK ODASI İSTANBUL
MOBİLYA YEMEK ODASI TAKIMLARI
MOBİLYA YEMEK ODASİ TAKİMİ
MOBİLYA ZİGON
MOBİLYA ZİGON SEHPA
MOBİLYALAR
MOBİLYALAR İSTANBUL
MOBİLYALAR RESİMLERİ
MODEL MUTFAKLAR
MODEL OTURMA GRUPLARI
MODERN AYAKKABILIK
MODERN BEBEK ODALARI
MODERN BEBEK ODASI
MODERN BİLGİSAYAR MASALARI
MODERN BİLGİSAYAR MASASI
MODERN BÜRO MOBİLYALARI
MODERN ÇALIŞMA MASASI
MODERN ÇEKYAT KANEPE
MODERN ÇOCUK ODALARI
MODERN DEKORASYON
MODERN DEKORASYONLAR
MODERN DOLAP
MODERN DOLAPLAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.