19 Ekim 2010 Salı

ORTA DOĞUDA YAŞANAN SIKINTILARIN ANOTOMİSİNE GENEL BİR BAKIŞ

Yahudi yerleşim faaliyetlerinin sorunun artık geçen ay Washington'da başlatılan İsrail ve Filistinliler arasındaki müzakerelere bir mevcut çıkmazı merkezinde olabilir. Henüz, bir barış sürecinin yokluğu konusunda gerçek bir sorun daha ve çok daha yapısal göründüğünden daha derin.


Amerika Birleşik Devletleri'nde birçok Ortadoğu analistler gözünde asıl sorun her iki tarafta siyasi irade olmamasıdır. "Biz onlar yapmak daha barış, daha fazla istediğim olamaz" bu Amerikan tutulum sınırları konusunda Washington'da olağan argümandır. Çok, ama yine de ABD dürüst bir komisyoncu olmaya çalışmalısın gerektiğini düşünüyorum Arap dünyası tamamen barışı sürdürmeye kararlı olmadığını düşünüyorum şüpheciler sayısı artmaktadır. emin olmak için, aynı zamanda şahin yerleşim politikaları kim, İsrail suçlu olanlar ve özellikle Netanyahu koalisyon vardır. Ama, en Amerikan punditry gözünde sorun Arap tarafında derindir.
En temel haliyle, bir barış anlaşması ilgi olmaması Arap dünyası hakkında argüman böyle şeyler: Arap rejimleri ve demokratik değildir ve bu nedenle aile içi meşruiyet sağlamak için dış düşman algılamaları bağlıdır. onun mantıklı bir sonuca bu iddiayı alırsan, bu demokrasi bir barış anlaşması öncesinde Arap dünyasına gelmelidir farkındayız. Arap rejimleri sürece mevcut siyasi yapısını korumak, onlar barış için tarihi bir atılım destek konusunda isteksiz olacaktır. Nedeni basit. Çoğu Arap ülkesinde yaşadıkları toplumun büyük kesimlerinin gözünde iç siyasi meşruiyet eksikliği polis devletleri vardır. Bir başka deyişle, Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan ve Suriye harici çatışma varlığı tüm parası gibi Arap dünyasında polis devletleri. Onlar saptırmak ve İsrail'e karşı iç gerginlik yönlendirir. İsrail ile toplam barış ihtimali durumunda, sömürmek için artık dış sorun olacak. İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri her şeyi suçlamak mümkün olacaktır. dış tehdit olmaması sonucunda, iç huzursuzluk giderek yerli rejim ve iktidar yapısı hedef alacaktır. Beklendiği gibi, bu diktatörlükler için arzu edilen değildir. Kısacası, siyasi hayatta büyük ölçüde bağlı bir polis devleti, güvenlik tehditleri ve bir dış düşmanın varlığına bağlıdır.

Filistin kendisini umutsuzca bölünmüş olduğunu ve herhangi bir barış anlaşmasını uygulamak mümkün bu gerçeği ekleyin. Tabii ki, bir İsrail tarihi bir barış anlaşması için gemide tam da olmadığını iddia edebilirsiniz. Ama, en azından İsrail mümkün taahhütleri yerine getirmeye yapacak iç meşruiyet ve siyasi istikrar tür vardır. Filistinliler, diğer yandan, hiçbir güçlü merkezi otoriteye sahiptir. Kendi sınırları Batı Şeria ve Gazze arasında bölünmüş durumda. Gazze farklı bir siyasi liderlik altında. Hamas, Gazze yöneten kişiyi, Batı ve Mısır ve Ürdün rejimlerinin tehlikeli bir İslamcı hareketin tarafından terör örgütü olarak algılanmaktadır. Bu koşullar altında, bir barış anlaşması olsa bile, Filistinliler bunu uygulamak mümkün olacaktır. Aslında, bir Filistin liderliği daha hassas olmamıştı olduğu söylenebilir. doğrudan müzakerelere katılım desteği uyuşuk olduğu El Fetih, bir kenara neredeyse her Filistinli siyasi örgüt tarafından şiddetle karşı çıkıldı. geçen ay Washington'a gelip Abbas'ın kararını kim onu geri olanlar tarafından bile kuşkuyla görüntülendi.

barış sürdürmeye istekli varsa Sonunda bir görüşmeler gerçekleştirilecek neden sormalısınız. Bazı statükoyu İsrail'e karşı varoluşsal bir ve yakın tehlike arz ettiğini savunuyorlar. Bu tehdit Araplar veya İran'ın nükleer emelleri (bir barış anlaşması üzerinde hiç bir etkisi olacak olan) ile yeni bir savaş hakkında değildir. Araplar yakında Yahudilerin sayıca üstün olasılığını, İsrail'in Yahudi ve demokratik kalan arasında seçim yapmak zorunda - asıl mesele, bazen ileri sürülmektedir, İsrail'in demografik olduğunu. Ama sen zaten İsrail Gazze kendisini ayrılmış olduğunu göreceksiniz durumu yakından baktığınızda. olası bir Arap çoğunluğu umutları ile karşılaşan İsrail her zaman Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde vazgeçmek olabilir. Bu barış görüşmelerinin arkasındaki gerçek aciliyet Amerikan siyasi takvim ve Filistin umutsuzluk nedeni budur. Ne yazık ki, ne tarihi bir atılım için yeterli olacaktır.


MODERN PORTMANTO
MODERN SALON TAKIMI
MODERN SALON TAKIMLARI
MODERN SANDALYE
MODERN SANDALYELER
MODERN SEHPA
MODERN SEHPALAR
MODERN TV SEHPALARI
MODERN TV SEHPASI
MODERN VESTİYER
MODERN VİTRİN
MODERN VİTRİNLER
MODERN YATAK ODALARI
MODERN YATAK ODASI
MODERN YATAK ODASI TAKIMI
MODERN YATAK ODASI TAKIMLARI
MODERN YEMEK ODALARI
MODERN YEMEK ODASI
MODERN YEMEK ODASI TAKIMI
MODERN YEMEK ODASI TAKIMLARI
MODOKO BEBEK ODALARI
MODOKO BEBEK ODASI
MODOKO ÇOCUK ODALARI
MODOKO GENÇ ODALARI
MODOKO GENÇ ODASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.