19 Ekim 2010 Salı

YARGI ÜZERİNDEKİ YARSAV KUŞATMASI HSYK SEÇİMLERİYLE SONA ERDİ.

Hakimler ve Savcılar tarafından hararetli bir kampanya rağmen Birliği (YARSAV), kendi erkek Hakimler ve Savcılar (HSYK) Yüksek Yönetim Kurulu'na seçildi sahip kuruluna bağımsız adayların daha iyi demokrasi yanlısı için bilinen, Türkiye'de hakim ve savcıların seçildi duruşları.

Yeni HSYK üyeleri, dernek ya da profesyonel bir grup tarafından teşvik edilmemiştir. Fazla 11.000 hâkim ve savcılar Pazar günü sandık gitti. Yargıçlar ve idari mahkemelerde görev savcıları üç ana ve iki yedek üye seçmek için oy kullandı Hakimler ve olağan mahkemeler görev savcılar, yedi ilköğretim ve dört yedek HSYK üyelerini seçmek için oy kullandı.

yedi 22 HSYK üyelerinin sayısını artırarak: seçimler HSYK yapısında değişiklik öngören 12 Eylül tarihinde 26 maddelik anayasa değişikliği paketinin onaylanması izleyin.

Birincil üyeleri kuruluna seçilen İbrahim Okur, Teoman Gökçe, Ömer Köroğlu, Nesibe Özer, Hüseyin Serter, Ahmet Kaya, İsmail Aydın, Ahmet Berberoğlu, Birol Erdem ve Resum Yıldırım vardır. Yedek üye Harun Kotalak, Celal Avar, Hayrettin Türe, Ali Öztürk, Halil Koç ve İbrahim Topuz vardır.

YARSAV tarafından desteklenen adayların hiçbiri HSYK seçildi. YARSAV Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Osman Kaçmaz ve Ankara 1. Barış Mahkemesi Hakimi Hayri Keskin terfi. Kaçmaz da o on yıl-eski dolandırıcılık davasında yargılanmak gerektiğini emirler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün karşı tartışmalı iktidar tanınır. Iktidardaki cumhurbaşkanları vatana ihanet dışında yargılanması mümkün değildir öngören Anayasa, açık ihlal edildi. Keskin, diğer taraftan, o Telekomünikasyon Müdürlüğü (TİB) tarafından yürütülmektedir telefon dinlemelerine kayıtları incelendiğinde, geçen yıl spot girmiştir.

Anayasa Mahkemesi kurulu üyelerinin seçilme zaman hakim ve savcı birden fazla oy kullanmaya izin anayasa değişiklik paketi, özgün versiyonunda maddedeki ilke geçersiz olmasaydı Ancak, YARSAV adaylar HSYK seçilmiş olabilirdi.

seçim sonuçları yeni HSYK yapısı yüksek yargı "kast sistemi" itiraz edeceği inancını dile getirdi Türkiye'nin önde gelen hukukçuları arasında ortaya çıkarılan övgü var.

HSYK için uzun eleştiri nesnesi tartışmalı kararlar bir dizi nedeni olmuştur. Son zamanlarda durum yanı sıra 100'ü aşkın hakim ve savcı Balyoz, Poyrazköy, Kafes ve Temizöz'ün durumlarda gelen Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün kaldırmak taşındı. Ancak Adalet Bakanlığı kuvvetle hareket direndi. Ergenekon hükümeti devirmeye çalışan suçlanan bir gizli suç örgütüdür.

yönetim kurulu eski üyeleri yedi gün önce görevlerinden istifa etti.

birçok kişi hissettim kurulu kararları, çevredeki tartışmalara bir dizi, haksız edildi tahtada daha geniş temsil kolaylaştırmak için çağırdı. Yargı elden geçirme kararı HSYK yapısının gözden geçirilmesi için izin anayasa reformu konusunda son referandum olarak Türk halkının net bir çoğunluğu tarafından desteklendi.

Demokrat Yargı Birliği tarafından desteklenen adaylar ya yeni HSYK seçildi değildi. Dernek bu altı aday desteklediğini ilan etmişti.

HSYK seçimlerine getirdi ve yüksek yargı hoş olmayan bir gelenek sona. HSYK üyelerinin önceden Temyiz Yargıtay ve Danıştay tarafından sadece seçildi. karşılığında yargının en üst görevlere onları seçilen yönetim kurulu, kendi erkek seçmek için kullanılır Hem mahkemeleri. Seçim sistemi Yüksek yargının içinde demokratik bir çağ başladı.

Pazar günü yapılan seçimlerle ilgili seçmen katılımının bir rekor oldu. Hakim ve savcıların fazla yüzde 98, demokratik bir seçim sistemi uzun yargı tarafından istenen olduğunu gösteren yeni HSYK üyelerini seçmek için sandık gitti. Çoğu gözlemciye hakim ve savcıların güçlü HSYK yapısı devlet destekli değişiklik destekli söyledi. Sadece 221 hakim ve savcı seçimlerde oy için başarısız oldu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Pazartesi günü Zaman'a konuştu ve bakanlığı tarafından desteklenen adayların HSYK seçildi olduğu iddialarını reddetti. O seçim sonuçları hakim ve savcıların dikkat etmek olmadığını göstermiştir "dedi marjinal argümanlar."

"Bakanlık tarafından desteklenen adayların seçimleri kazandığını savunan hakim ve savcıların özgür iradesine saygısızlık eden," dedi.

Ahmet Gundel, Temyiz Yargıtay eski bir savcı, hakim ve savcıların Pazar günkü seçimlerde yaptığı oylamada herhangi bir daire gelen herhangi bir baskı olmadan oy belirtti. "Sonuçlar ile, yargının tam bağımsız benimsedi. Yargı artık yüksek yargı ve siyaset gelen baskıya maruz olacak "dedi.

Yargıtay, Danıştay, daha HSYK üyelerini

Yargıtay ve Danıştay HSYK daha birincil ve yedek üyelerini seçmek üzere Pazartesi günü toplandı.

üç üye Temyiz Yargıtay tarafından atanır ise on birinci yönetim kurulu üyeleri, hakimler ve savcılar tarafından seçilir. Devlet Konseyi ve başlıca iki üye atayacak başkan akademisyenler ve avukatlar HSYK için arasından dört kişi seçecek. Türk Adalet Akademisi üyeleri arasından bir kişi seçecek. Adalet bakanı ve müsteşarı da birincil HSYK üyeleri.

Ömer Hicri Tuna, Rahmi Ünal ve Erkan Öztürk yedek üye olarak atanan iken Yargıtay Yargıtay, yönetim kurulu için birincil üye olarak Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu, Ahmet Karayiğit ve Ulvi Yüksel atandı.

Temyiz Başkanı Hasan Gerçeker ve Yargıtay ve Pazar günkü HSYK seçimleri konusunda yorum yapmaktan kaçındı basitçe şöyle dedi: "Ben sonuçları Türkiye için faydalı olacağını umuyoruz. Ben daha fazla yorum yapacak. "

Danıştay ilköğretim HSYK üyeleri ve yedek üye olarak Gürsel Mekik ve Neşe Sarı Ziya Özcan ve Zeynep Kavlak atadı.




9 | 10 | 11 | 12 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.